Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kayıp Balıkçı Teknesi Bulundu

Kayıp Balıkçı Teknesi Bulundu

Geçtiğimiz Cumartesi günü denize açılan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan 3 balıkçının bulunduğu tekne denizin 39 metre derinliğinde bulundu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü denize açılan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan 3 balıkçının bulunduğu tekne denizin 39 metre derinliğinde bulundu.
Tekne bulunurken, 3 balıkçının bulunması için devam eden arama çalışmaları aralıksız sürüyor.
Yaklaşık 1 haftadır kayıp olan üç balıkçı ve tekne ile ilgili son gelişmeleri değerlendiren Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Sahil Güvenlik Komutanlığı`na ait bir helikopter, 1 hücum bot, Erdek Mayın Filo Komutanlığı`na bağlı 2 hücumbot, Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı`na ait 1 hücumbot ve 5 dalgıçla devam eden arama çalışmaları sonucu balıkçıların teknesine ulaşıldığını açıkladı. 
Erdek`e 3, kıyıya 1,5 mil uzaklıkta Şirinçavuş Köyü açıklarında Cuma günü sabah sularında, dalgıçlar tarafından 39 metre derinlikte tekne ve ağların bulunduğunu belirten Kaygısız, teknenin bulunmasının ardından Sahil Güvenlik ve Erdek Mayın Filo Komutanlığına bağlı ekiplerin arama ve kurtarma çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdıklarını ve ilerleyen saatlerde 3 kayıp balıkçıya ulaşmayı beklediklerini söyledi. 
Kaygısız, Mayın Filo ve Sahil Güvenlik Komutanlığı`na bağlı dalgıçların bölgede dip taraması yapmaya başladıklarını, çalışmaların balıkçılara ulaşıncaya kadar devam edileceğini bildirdi.
Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray ise konu hakkında yaptığı açıklamada, kaybolan üç amatör balıkçı Selçuk Eğritepe (26), Nahit Doğruel (31) ve Tanay Koska`yı (30) arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, balıkçılara ait kayığın bulunduğunu söyledi.
Kayıp teknenin, Enerji SA Doğal Gaz Dönüşüm Santralinin bulunduğu nokta ile Tavşanlı Adası arasında bulunduğunu kaydeden Demiray, "Denize açılan balıkçılara ait kayık, Cuma günü sabaha karşı saat 02.30`da, denizin 39 metre derinliğinde bulundu. Cumartesi gününden beri yapılan aramalarda şimdiye kadar herhangi bir bulguya rastlanmamıştı. Erdek Kaymakamlığından verilen bilgiye göre kayıp üç balıkçı kardeşimizin arama çalışmaları halen devam ediyor dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli