Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kayıp balıkçının arama çalışmaları sürüyor

Kayıp balıkçının arama çalışmaları sürüyor

Manyas Gölü’nde kayıp balıkçıyı arama çalışmaları aralıksız sürüyor.

Manyas Gölü’nde kayıp balıkçıyı arama çalışmaları aralıksız sürüyor.
Pazar sabahı göle attığı balık ağlarına bakmak için evinden çıkan Osman Ali Arı'nın, akşam geri dönmemesi üzerine ailesi jandarmaya haber vermiş, hemen arama çalışmalarına başlanmış, kayığı gölün içerisinde sazlık alana yakın bir yerde çalışır vaziyette bulunmuştu. Pazar günü gecesi Aydın'dan gelen İHA sabah 05.000'e kadar Manyas Gölü’nün kırsal Hamamlı Mahallesi açıklarında tarama yapmış, ancak bir neticeye ulaşılamamıştı.                                 
Pazartesi sabahı ise Balıkesir, Bursa ve İzmir AFAD ekipleri, Balıkesir Büyükşehir İtfaiye ekibi, İzmir İl Jandarma Komutanlığı’ndan SAK ekibi, İvrindi Jandarma Asayiş Komando ekibi ve 2 iz takip köpeği ile arama çalışmalarına destek verildi. Ancak olayın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen herhangi bir belirtiye rastlanmadı.. Göl suyunun 3 derecelerde olduğu ve ekiplerin su altı kameraları (SONAR) ile şüpheli alanları belirleyerek bu yerlere dalış yaptıkları açıklanırken, dördüncü gün İstanbul'dan gelen jandarma SAK timi de bir kadavra köpeği ile aramalara katıldı. 
Manyas Kaymakamı Koray Çelik, olay yerine gelerek ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi alırken, Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanlığı’da aramaların yapıldığı gün içerisinde olay yerinde çalışmaları takip ediyor. Havanın soğuk olması sebebiyle bugün AFAD tarafından olay mahalline 2 adet çadır kurulurken, Türk Kızılay'ı Gönen temsilciliği ve Manyas Belediyesi arama kurtarma çalışmalarına katılanlara yemek ikramında bulunuyor. 
 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı