Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kayıp dört kişi öldürülmüş olarak bulundu

Kayıp dört kişi öldürülmüş olarak bulundu

Balıkesirde 9 Ocak tarihinden bu yana kendilerinden haber alınamayan 4 kişinin aynı çete tarafından kaçırılıp öldürüldükleri öğrenildi.

Balıkesir`de 9 Ocak tarihinden bu yana kendilerinden haber alınamayan 4 kişinin aynı çete tarafından kaçırılıp öldürüldükleri öğrenildi.
Balıkesir`de, 9 Ocakta kaybolan 3 gencin başlarından vurularak öldürüldükten sonra dağlık arazide açılmış ayrı çukurlara gömüldükleri belirlendi.
www.ajans10.com muhabirinin aldığı bilgiye göre, gençlerin öldürülmesiyle ilgili olaylar, 28 Aralık 2009`da bir kahvehanenin kurşunlanmasıyla başladı. İşletmeciliğini Ahmet G. ile Mehmet D`nin yaptığı 2. Gündoğan Mahallesi`ndeki kahvehane, 28 Aralık 2009 gecesinde kurşunlandı. Olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen ve ``Çarli Mehmet`` olarak bilinen Mehmet Erhan Ç`nin zorla kaçırılarak, dövüldüğü iddia edildi. Kaçırıldıktan sonra Savaştepe ilçesi yakınlarındaki bir ormanlık alana bırakılan Mehmet Erhan Ç`nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Ahmet G. ile Taner Ş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kendisini dövenlere karşı husumet besleyen Mehmet Erhan Ç, arkadaşı Mustafa İ. ile birlikte intikam almak için Balıkesir`de küçük bir suç örgütü oluşumu içine girdi. Kurşunlanmanın ardından gelişen olaylar çerçevesinde 5 Ocakta, kahvehanenin ortaklarından Mehmet D, ortadan kayboldu.
Polise başvuran bir yakını, haber alamadığı Mehmet D` nin kendisine ``Ben Sarı Mustafalarla birlikteyim. Ayık ol`` şeklinde mesaj çektiğini belirtti.
Güvenlik güçleri, Mehmet D`yi ararken, 9 Ocakta, kahvehane kurşunlanmasından sonra darp olayına karıştığı öne sürülen Serkan Özmen (30) ile ev arkadaşları Samet Erkutoğlu (17) ve Ercan Altuntaş da (20) ortadan kayboldu. 3 gencin yakınları polise başvurarak, hayatlarından endişe duyduklarını söyledi.
Bunun üzerine, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 3 gencin kaçırılma olayının Mehmet D`nin ortadan kaybolmasıyla bağlantılı olduğu düşüncesiyle araştırmalarını derinleştirdi.
Çok sayıda kişiyi gözaltına alarak sorgulayan polis, gençlerin kullandıkları cep telefonlarıyla yaptıkları görüşmeleri de incelemeye aldı. Jandarma ve Sivil Savunma`dan da destek alan ekip, cep telefonu sinyallerinin son alındığı bölgeleri taradı. Eğitimli köpeklerin de kullanıldığı aramaların sonucunda, merkeze bağlı Ertuğrul köyü yakınlarındaki bir dere yatağında 3 gencin cesetlerine ulaşıldı.
Dere yatağında açılan farklı çukurlara gömüldükleri belirlenen 3 gencin cesedinin bulunmasından sonra ekip, olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinden sonra cinayeti aydınlattı.
Sakarya Mahallesi Mandıra Sokak`taki evinde oturan Serkan Özmen ile arkadaşları Samet Erkutoğlu ve Ercan Altuntaş`ın yanına gelen Mehmet Erhan Ç`nin, Özmen`i evden alarak, Mustafa İ. ve arkadaşlarının bulunduğu Ertuğrul köyü yakınlarındaki dağlık araziye götürdüğü ileri sürüldü.
Zanlıların, önce dövdükleri Özmen`in kafasına av tüfeğiyle bir el ateş ederek öldürdükleri ve cesedini daha önce define aramak için açılmış bir çukurun içine gömdükleri iddia edildi.
Cinayetin ardından arkalarında olayla ilgi şahit bırakmamak için harekete geçen zanlıların, tekrar eve giderek Samet Erkutoğlu ile Ercan Altuntaş`u da ``Serkan Özmen sizi bekliyor`` sözüyle ikna edip, köy yakınlarındaki Dede mevkisine götürdükleri öğrenildi.
Aralarında Mustafa İ. ve Mehmet Erhan Ç`nin de aralarında bulunduğu zanlıların, iki genci burada önce darp ettikleri, ardından Özmen`in üzerinden aldıkları tabancayla başlarına birer el ateş ederek öldürdükleri öne sürüldü. Zanlıların, Samet Erkutoğlu ile Ercan Altuntaş`ın cesetlerini, Özmen`in cesedini gömdükleri bölgeye yaklaşık 6 km. uzaklıkta bulunan mevkide daha önceden açılmış ayrı çukurlara gömdükleri bildirildi.
Balıkesir`deki görevine kısa bir süre önce başlayan Emniyet Müdürü Ömer Aydın`ın bizzat yönettiği operasyonda, katil zanlılarının ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, olayda kullanıldığı sanılan biri kurusıkı 2 tabanca ile otomatik av tüfeği ele geçirildi.
Bu arada, olaylar kapsamında kaybolan kahvehane işletmecisi Mehmet Durna`non cesedi de aynı bölgede define avcılarının açtığı bir çukurda bulundu. Aynı çukurda bir gün önce de Serkan Özmen`in cesedi bulunmuştu. Çete üyelerinin çesetleri üst üste gömdükleri belirlendi. 
Zanlılardan Mehmet Erhan Ç`nin katıldığı bir televizyon programında, kayıp olan 3 genç için ``Onlar benim kardeşimdi`` dediği de öğrenildi.
Mehmet Erhan Ç. ile Mustafa İ`nin adam yaralama, gasp, hırsızlık, organize suç örgütü üyesi olmak gibi birçok suçtan sabıkalarının bulunduğu bildirildi.
Balıkesir`de 3 gencin öldürülmesiyle ilgili olaylar kapsamında kaybolduğu belirtilen ve aranan kahvehane işletmecisi Mehmet Durna`nın da öldürüldüğü belirlendi.
Alınan bilgiye göre, 3 gencin cesedinin bulunması ve katil zanlılarının yakalanmasından sonra soruşturmasını sürdüren polis, olayların başladığı gün olan 28 Aralık 2009`da kurşunlanan kahvehanenin ortaklarından Mehmet Durna`nın da kaybolduğunu belirledi.
5 Ocakta kaybolan Durna`yı arayan polis ekipleri, onun da öldürüldüğünü, Ertuğrul köyü yakınlarında define için açılmış, Serkan Özmen`in cesedinin çıkarıldığı aynı çukura gömüldüğünü ortaya çıkardı.
Zanlılardan Mustafa İ`nin olay yerine götürülerek yer göstermesinden sonra başlayan kazı ve arama çalışmaları yaklaşık 5 saat sürdü. Mustafa İ`nin, Durna`yı gömdükten sonra üzerini taş ve toprakla kapattıklarını, bir süre sonra öldürdükleri Serkan Özmen`in cesedini de bunun üzerine gömdüklerini anlattığı öğrenildi.
Balıkesir`de 9 Ocakta ortadan kaybolan Serkan Özmen (30) ile ev arkadaşları Samet Erkutoğlu (17) ve Kanlı olayların sorumlusu olduğu ileri sürülen "Sarı Mustafa" lakaplı Mustafa İ.`nin, cesetlerin gömüldüğü bölgeyi çok iyi bildiği ortaya çıktı. Ertuğrul köyü nüfusuna kayıtlı olan ve bu köyde uzun yıllar çobanlık yaptığı belirtilen Mustafa İ.`nin, arkadaşları ile birlikte öldürdükleri kaydedilen 3 genç ile kahvecinin cesedini çobanlık yaptığı bölgede define avcıları tarafından açılan çukurlara attıkları ve üzerlerine kum ve taş yığdıkları belirlendi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli