Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kayıp Hayvanlar için toplandılar

Kayıp Hayvanlar için toplandılar

Edremit'e bağlı Akçay, Zeytinli, Güre ve Altınoluk'ta bulunan sokak köpeklerinin ortalıktan kaybolduğu ileri sürüldü. Bölgede yaşayan sokak köpeklerine sahip çıktıklarını söyleyen yaklaşık 20 kadar hayvansever, bir haftadır baktıkları köpeklerin kayb

Edremit'e bağlı Akçay, Zeytinli, Güre ve Altınoluk'ta bulunan sokak köpeklerinin ortalıktan kaybolduğu ileri sürüldü. Bölgede yaşayan sokak köpeklerine sahip çıktıklarını söyleyen yaklaşık 20 kadar hayvansever, bir haftadır baktıkları köpeklerin kaybolduğunu iddia etti. Bu köpeklerin hayatlarından endişe eden hayvanseverler, randevulaşarak, Edremit Belediyesi önünde toplandı. Kayıp olduğunu söyledikleri sokak köpeklerini belediyenin topladığını sanan hayvanseverler, Belediye Başkanı Kamil Saka ile görüşmek istedi. Yanlarına kendi ev köpeklerini de alan hayvanseverler, sokak hayvanlarının haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti.
Veteriner Köroğlu, kendilerin topladıklarını öne sürdü
Konu edilen köpekleri eğitimli personel tarafından topladıklarını ve kısırlaştırdıktan sonra sokaklara geri bıraktıkları bilgisi veren Edremit Belediye Veterineri Berna Köroğlu, yapılan çalışmaların bilgisi dâhilinde olduğunu ve gerekli müdahaleler yapılması sonrası tekrar doğal yaşama salınacağının güvencesini verdi.
Yapılan açıklamaları yeterli bulmadıklarını söyleyen hayvanseverlerden bir haftadır köpeğini bulamayan bir hayvansever gözyaşlarına hakim olamadı ve Belediye Başkanı Kamil Saka ile görüşmek isteklerinde ısrar etti.
Başkan Saka, hayvan dostu olduğunu ileri sürdü
Kendisinin bir hayvansever ve hayvan hakları koruyucusu olduğunu ileri süren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ben hayvanhakları savunucusuyum. Sizleri çok iyi anlayabiliyorum. Biz Edremit Belediyesi olarak Veterinerlik birimimiz ile sokak hayvanlarını kısırlaştırıyoruz. Bu işlemi yapmak için hayvanları bulundukları yerlerden alıp, sağlıklı ortamda bu işlemi yapıyoruz. Bu işlemin ardından da hayvanları tekrar doğal hayatlarına, sokaklara geri bırakıyoruz. Geçen hafta ortadan kaybolan sokak köpekleri olduğunu duydum. Edremit Belediyesi olarak sokak hayvanlarını zehirlemiyoruz. Bölgede bir sokak hayvanları barınağı yapmak için çalışmalara başladık. Bir an önce bu barınağı bölgemize kazandırmak için çözüm yolları arayışı içerisindeyiz ve görüşmeler yapıyoruz.” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false