Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kayıp vatandaşı "İz Köpeği" buldu

Kayıp vatandaşı

Savaştepe ilçesinde kaybolan alzheimer hastası yaşlı, bir gün sonra jandarmanın "iz takip köpeği" sayesinde sağ olarak bulundu.

Savaştepe ilçesinde kaybolan alzheimer hastası yaşlı, bir gün sonra jandarmanın "iz takip köpeği" sayesinde sağ olarak bulundu.
Balıkesir Valiliğinden yapılan basına yapılan yazılı açıklamaya göre, Savaştepe`nin Bozalan Mahallesi`nde oturan ve uzun süredir psikolojik tedavi gördüğü belirtilen alzheimer hastası S.T. 18 Ekim`de kayboldu. Yakınlarının ihbarı üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile mahalle sakinlerinin katılımıyla arama faaliyetine başlandı. Havanın kararması nedeniyle aynı gün saat 23.00`de son verilen arama çalışmalarına 19 Ekim`de sabah erken saatlerinden itibaren devam edildi. Kayıp kişi, saat 09.00 sıralarında jandarmanın iz takip köpeği uzun isimli köpek tarafından Bozalan`ın yaklaşık 1,5 kilometre uzağında bir dere yatağında sağ olarak bulundu. S.T, Savaştepe Devlet Hastanesinde yapılan muayene ve kontrolün ardından ailesine teslim edildi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı