Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kaymakam Atasoy´dan vatandaşlara çağrı

Kaymakam Atasoy´dan vatandaşlara çağrı

?Pandemiyle mücadele için her vatandaş özdenetim yapmak zorunda

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, gazetemize iade-i ziyarette bulundu.
Önce baskı makinelerimizi inceleyen Kaymakam Atasoy, daha sonra gazetemizin sahibi Mehmet Ertan, gazetemiz yazarı Önder Balıkçı ve muhabirimiz Tuncay Ertan ile bir süre sohbet etti.
PANDEMİ KONU-SUNDA HER VATANDAŞ ÖZDENETİMİNİ YAPMALI
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren koronavirüs ile Erdek´te tavizsiz bir mücadeleyi sürdürerek, önemli ölçüde farklılık yarattıklarını vurgulayan Atasoy, şu değerlendirmede bulundu:
?Devletimiz, mülki amirler ve kamu kurumlarının yöneticileri pandemiyle mücadele konusunda büyük bir sorumluluk duygusu içinde elimizden gelen çabayı harcıyor. Ancak bu yetmez. Bu salgınla mücadele konusunda her vatandaş, kendi özdenetimini çok iyi yapmak zorundadır. Üzülerek belirteyim ki, pandemi mücadelesinde gençler, gerekli hassasiyeti göstermiyorlar. Gençler, nedense pandemi konusunda inanılmaz bir özgüven içinde hareket edip, yasaklara ve önlemlere uymuyorlar. 

Oysa Sağlık Bakanlığımız da sık sık yaptığı açıklamalarda, son aylarda koronavirüse yakalanan gençlerin sayılarındaki artışın yanı sıra taşıyıcı da olduklarına dikkati çekiyor. Gençlerin dışındaki vatandaşlarımız genelde yasak ve önlemlere uyuyorlar. Oysa bu mücadelenin başarıya ulaşmasındaki anahtar belli. Sosyal mesafeye uyacaksınız, maske takacaksınız ve temizliğe özen göstereceksiniz.?
DENETİMLERİMİZ GEVŞEMEDEN SÜRECEK
Koronavirüs mücadelesinde denetimleri gevşemeden sürdürmeye kararlı olduklarını belirten Kaymakam Atasoy, şunları söyledi:
?Bu işin cezayla da ilgisi yok. Biz de bu yasak ve önlemlere uymayanlara ceza vermekten memnun olmuyoruz ama yapacak başka bir şey de kalmıyor. Uymayanları önce uyarıyoruz. Yine uymazlarsa önce 900 lira, ardından da 3 bin 150 lira ceza yazıyoruz. İşletmeleri sürekli denetliyoruz. İlçemizde yaz sezonu geride kaldı. Sezon sırasında, genellikle sahilde denize giren vatandaşlarımızın maske ve sosyal mesafeye uymadıklarını gözlemledik. Oysa gerek emniyetimiz, gerek jandarmamız ve gerekse oluşturduğumuz sivil ekipler, sahildeki vatandaşları da hep uyardı. Ama ne yazık ki, görevliler uyarınca maskelerini takan birçok vatandaş, görevliler gittikten sonra çıkardılar. Kimsenin, kimsenin
sağlığını tehlikeye atmaya hakkı yoktur. Gençlerin de yaşlıların hayatlarını tehlikeye atmamaları gerekir. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz.?
KAMU DÜZENİNİN EN ÖNEMLİ UNSURU SAĞLIKTIR
Kamu düzeninin en önemli unsurunun sağlık olduğuna dikkati çeken Kaymakam Atasoy, sağlıklı bir ortamın oluşmasından da mülki amirlerin sorumlu bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
?Hemen hemen hiç bilmediğimiz bir salgınla mücadele ediyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızdan birçoğunun gerekli önlemleri kendilerinin almamalarını kabullenemiyorum. Erdek olarak pandemi mücadelesinde başarıya ulaşırsak, yine Erdek olarak biz kazançlı çıkarız. Çünkü gelecek turizm sezonunda koronavirüs olayının görülmediği yerler tercih edilecek ve cazibe merkezi olacaktır. Erdek olarak bunu gerçekleştirirsek, gelecek turizm sezonundan esnafımız da, turizmcilerimiz de kazançlı çıkacaktır. Bunun için Erdek olarak bu mücadeleyi kazanmak zorundayız.?
ALTERNATİF EĞLENCELER OLMAYACAK
Vatandaşların, koronavirüs yasaklarına uymayanları ihbar hatlarına bildirmeleri durumunda hemen o yere veya kişiye ulaşarak denetim yapıp, gerekirse ceza uyguladıklarını belirten Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ?Bilindiği gibi düğünler de artık sadece 1 saat içinde tamamlanmak zorunda. Bazı kişilerin, düğünden sonra başka mekanlara geçerek alternatif eğlence düzenlemelerine kesinlikle izin vermeyeceğiz? dedi.
Pandemi nedeniyle bundan sonra kontrollü yaşama alışmak zorunda olduğumuza dikkati çeken Kaymakam Atasoy, ?Bu mücadelede görevlendirdiğimiz personelimiz de gerçekten çok çalışıyor ve yoruldu. Onlara da teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da bir kez daha, ?Onlara da acıyın! Rica ediyorum. Ne olur bu mücadelede daha sorumlu ve mantıklı davranın, özdenetiminizi yapın´ diye sesleniyorum? dedi.
VALİMİZ BALIKESİR İÇİN BİR ŞANS
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak´ın da çok başarılı ve deneyimli bir mülki amir olduğuna işaret eden Atasoy, ?Pandemi mücadelesinde sayın valimiz de büyük çaba harcıyor. Sayın valimizin, Balıkesir için bir şans olduğuna inanıyorum? diye konuştu.
Atasoy, Vali Şıldak´ın koordinasyonundaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının pandemi mücadelesi konusunda büyük çaba harcadıklarını, Balıkesir milletvekillerinin de bu konuda çok duyarlı davrandıklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli