Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kaymakam Çalık çalışmaları yerinde inceledi

Kaymakam Çalık çalışmaları yerinde inceledi

Erdek İlçesi Zeytinli Mahallesi sınırları içinde yer alan ve her yağışın ardından taşarak bölgenin sular altında kalmasına neden olan Mangırcı Mevkii´nde yer alan derenin Çeltikçi Mahalles

Erdek İlçesi Zeytinli Mahallesi sınırları içinde yer alan ve her yağışın ardından taşarak bölgenin sular altında kalmasına neden olan Mangırcı Mevkii´nde yer alan derenin Çeltikçi Mahallesi sınırına kadar olan bölümün DSİ tarafından temizlenmesi gündeme getirildi.
Erdek´te geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun yağmur yağışının ardından sular altında kalan Mangırcı Mevkii´nde Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık incelemelerde bulundu.
Erdek Kaymakam Ekrem Çalık´ın, sorunun yaşandığı bölgeye yaptığı ziyarette Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın´da hazır bulundu.
Bölgede yaşanan her yoğun yağmur yağışının ardından suları taşarak, bölgeye yakın yerdeki konutların sular altında kalmasına neden olan dere hakkında Kaymakam Çalık´a bilgi veren Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Zeytinli Mahallesi sınırları içinde bulunan Mangırcı Mevkiindeki derenin yukarıya doğru Çeltikçi Kırsal Mahallesi sınıra kadar olan yatağının acilen Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü´nce temizletilmesini istedi. 

Mahalle Muhtarı Ali Aydın´ın talebinin takipçisi olacağını söyleyen Kaymakam Çalık, bölgede su taşmalarının tekrar yaşanmaması için gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etti.
Kaymakam Ekrem Çalık, bölgeye yaptığı ziyarette su basması neticesinde konutu zarar gören Ayşe Arslan´ın evini de ziyaret etti.
İlçe Kaymakamının ziyaretinden çok memnun kalan Ayşe Arslan, BASKİ ve Erdek İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin çalışmalarını takdirle karşıladığını açıkladı.
Kaymakam Ekrem Çalık, daha sona Belkıs Kırsal Mahallesi´ne giderek burada ikamet eden ve çıkan yangında evi zarar gören, Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardımda bulunularak zararı giderilen Ahmet Ekici isimli vatandaşımızın evini ziyaret etti. Yapılan yardım ve çalışmalarla ilgili Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sabri Keçici´den bilgi alan Kaymakam Ekrem Çalık, vatandaşımız ile bir süre sohbet etti.
Ziyaret ve yapılan yardımdan dolayı memnuniyetini ifade eden Ahmet Ekici, Kaymakam Ekrem Çalık´a teşekkür etti.
Kaymakam Ekrem Çalık, kış şartlarının diğer kırsal mahallelerimize oranla daha çetin geçtiği Yukarı Yapıcı Kırsal Mahallesi´ni de ziyaret etti. Vatandaşlarımız ile kırsal mahalle kahvehanesinde sohbet eden Kaymakam Ekrem Çalık, mahallenin sorunları ve çözüm önerileri üzerinde istişarelerde bulundu.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli