Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kaymakam Çalık, Erdek´te Ramazan Bayramı huzur ve güven içinde geçti

Kaymakam Çalık, Erdek´te Ramazan Bayramı huzur ve güven içinde geçti

Uzun bayram tatili, ilçede alınan güvenlik ve asayiş tedbirleriyle vatandaşların Ramazan Bayramı tatilini huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirmeleri sağlandı.

Uzun bayram tatili, ilçede alınan güvenlik ve asayiş tedbirleriyle vatandaşların Ramazan Bayramı tatilini huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirmeleri sağlandı.
Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, geride bıraktığımız 9 günlük bayram tatilini değerlendirdi.
Kurban Bayramı için Erdek´i tercih eden tatilcilerin, ilçemizde huzurlu ve güvenli bir ortamda tatil yaptığının altını çizen Kaymakam Çalık, ?İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde; Ramazan Bayramı öncesi, günlük ilçemize giriş yapan araç sayısı ortalama 4000 araç iken, Ramazan Bayramı boyunca günlük ortalama 10.000 araç olmuştur. Bayram tatilinin en yoğun günü 15.149 araç ile 5 Haziran 2019 Çarşamba günü ölçülmüş, Bayram tatili boyunca toplam 96.427 araç giriş yapmıştır.

Ramazan Bayramı tatili boyunca trafik tedbirleri yönünden mevcut olan 1 trafik ekibine, 1 ekip ve 1 Şahin motoru takviye edilerek, bayram tatilinin trafik yönünden huzur içerisinde geçirilmesine yönelik yoğun çaba harcanmıştır. Polis sorumluluk bölgesinde ölümlü trafik kazası yaşanmazken, 3 adet yaralamalı trafik kazası gerçekleşmiş olup bu kazalarda 5 vatandaşımız yaralanmıştır. 106 araç ve sürücüsüne toplam 30.885 TL ceza tatbik edilmiş, 18 araç trafikten men edilmiştir. Alkollü araç kullanan ve drift yapan 8 sürücünün belgesi gececi olarak geri alınmıştır. Ayrıca, denetimlerde sürücü ve yolculara yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmiş, ?Öncelik Yayanın´ projesi kapsamında, emniyet kemeri kullanılmasının önemi ve aşırı hız yapılmaması konularında eğitimler verilmiş, çocuklara yönelik ?Karnemi Dolduruyorum Trafiğe Güvenle Çıkıyorum´, ?Sürücüye Kırmızı Düdük´ ve ?Bu Yolda Hep Birlikteyiz´ projeleri kapsamında ekiplerce yol güzergahında bilgilendirme eğitimleri yapılmış broşürler dağıtılmıştır. Suç Önleme faaliyetlerinde 2018 ilk 5 aylık döneminde 437 suç işlenirken 2019´un aynı döneminde % -21 düşüş sağlanmış ve 345 olay meydana gelmiştir. Bayram tatili süresince 44 adli vaka yaşanırken 1400 kişi GBT sorgusundan geçirilmiş, aranması olan 27´si Askerlik Yoklama Kaçağı olmak üzere 32 aranan şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli-idari işlem uygulanmıştır. Bayram öncesi ve süresince uyuşturucu madde satışı ve kullanımının sınırlandırılması amacı ile oluşturulan ekiplerle yapılan çalışmalar neticesinde 31.05.2019 günü bir şahsa uyuşturucu madde geleceğini belirleyen ekibimiz, yaptığı takiple Erdek Limanı civarında Avşa Adası´na geçmek üzeriyken bir şahıs yakalanmış, yapılan üst aramasında 3 gr. Eroin maddesi ele geçirilmesi üzerine 1992 doğumlu F.H.Y. adli makamlara sevk edilmiş, olay ile ilgili bir şahsın da aranmasına devam edilmektedir. 5 Haziran 2019 günü yapılan çalışmalarda 93 kök hint keneviri ele geçirilmiş, izinsiz hint keneviri yetiştirmek, bulundurmak, kullanmak ve sağlamak suçundan 1993 doğumlu H.A. yakalanmıştır, 10 Haziran 2019 günü yapılan çalışmalarda 90 kök hint keneviri ele geçirilmiş, izinsiz hint keneviri yetiştirmek, bulundurmak, kullanmak ve sağlamak suçundan 1994 doğumlu B.E. ve 1996 doğumlu O.E. yakalanarak mahkemeye sevk edilmiş adli kontrol tedbir cezasına çaptırılmıştır.? Dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesiyle de ilgili bilgiler veren Kaymakam Çalık, "Ramazan Bayramı tatili boyunca trafik tedbirleri yönünden mevcut 3 Jandarma Trafik Timi 24 saat esasına göre faaliyet göstermiştir. Ölümlü trafik kazası yaşanmazken 1 adet yaralamalı trafik kazasında 3 vatandaşımız yaralanmıştır. 59 araç ve sürücüsüne toplam 32.276 TL ceza tatbik edilmiştir. 21 araç trafikten men edilmiştir. Asayiş yönünden 2018 yılının ilk beş ayında 148 olay meydana gelmişken, 2019 yılının aynı döneminde % 55 artışla 230 olay meydana gelmiştir. Bayram tatili süresince 7 asayiş olayı yaşanırken, 914 şahıs GBT sorgusundan geçirilmiştir. 28 Mayıs 2019 günü yapılan çalışmalar neticesinde Tatlısu Mahallemizde sürücülüğünü M.Ç. isimli şahsın yaptığı araç içerisinde 45 gr. Bonzai maddesi ele geçirilmiştir. M.Ç. ile araç içerisinde bulunan A.S.G. - T.D. ve B.D. isimli şahıslar gözaltına alınmış, yapılan tahkikat neticesinde adli makamlara sevk edilen şahıslardan M.Ç. tutuklanmıştır. Vatandaşlarımızın ve bayram tatilini geçirmek için ilçemize gelen tatilcilerin huzur ve güven içinde bayram geçirrmelerini sağlayan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı personelime teşekkür ediyorum." diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false