Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Kaymakam Çalık, kırsal mahallelerde

Kaymakam Çalık, kırsal mahallelerde

?Erdek için doğalgaz büyük ihtiyaç?

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, kırsal mahalleleri gezerek, vatandaşlarla buluşuyor.
Mahalleleri gruplandırarak gezen Çalık, şu bilgiyi verdi:
?Erdek´in kırsal mahallelerinde doğal güzellikler çok farklı. Sahiller de çok güzel. Son olarak Tatlısu, Karşıyaka, Ballıpınar, Çakıl, Kestanelik ve Narlı´ya gittim. Hepsi gibi Narlı´yı da çok beğendim. Bir şehidimizin mahallesi olan Ormanlı´ya özel bir ziyaret yapacağım.?
Gezdiği mahallelerdeki okulları da ziyaret ederek Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın uygulamaya soktuğu BENGİ projesi kapsamında öğrencilerle birlikte okuma saatlerinde kitap okuduklarını vurgulayan Çalık, ?Gezdiğim tüm mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız çok sıcak insanlar? dedi.
KAYMAKAMLIK BİNASI RESTORE EDİLECEK
Önümüzdeki günlerde kaymakamlık binasının restore çalışmalarının başlayacağını belirten Çalık, ?Bu restore çalışmaları sonuçlanıncaya kadar başka bir binaya geçmek istiyoruz? diye konuştu.

Adliye ile kaymakamlığın, aynı binada, sıkışık bir ortamda hizmet vermeye çalıştıklarına dikkat çeken Kaymakam Çalık, ?Adliyemizin de daha iyi çalışabilmesi için bağımsız bir binaya ihtiyacı bulunuyor? dedi.
Erdek-Bandırma karayolu yanındaki, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne bağlı Erdek Meslek Yüksek Okulu´nun, Erdek merkezde olmasının yararına da işaret eden Çalık, şu değerlendirmede bulundu:
?Bir yörenin ekonomik gelişmesinde orada okuyan üniversite, fakülte ve yüksek okul öğrencilerinin büyük katkıları bulunur. Birçok kentimiz gibi bundan önce görev yaptığım Fethiye´de de durum aynıydı. Orada da çok sayıda öğrencinin, ilçenin gelişmesine büyük katkısı vardı. Erdek Meslek Yüksek Okulu´nu, ilçe merkezine getirmek için girişimlerimiz sürüyor. Bu okulumuza uygun bina arıyoruz.?
ERDEK İÇİN DOĞALGAZ ÇOK ÖNEMLİ
Erdek´in mutlaka doğalgaza kavuşması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Ekrem Çalık, ?Eğer doğalgaz Erdek´e gelirse, özellikle Bandırma ve yöresinden gelecekler olmak üzere burada oturan nüfusun çok artacağını düşünüyorum? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli