Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaymakam Çalık, muhtarlarla toplandı

Kaymakam Çalık, muhtarlarla toplandı

Sorunlar ve istekler belirlendi

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçeye bağlı merkez ve kırsal mahallelerin muhtarlarıyla aylık koordinasyon ve bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.
Çalık,Erek Öğretmen Evi konferans salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasında şunları söyledi:
?Muhtarlar olarak yaşlı ve çaresiz insanlara çok duyarlı olmanızı bekliyorum. Bu durumda olan birçok vatandaşımız, devletin onlara sağladığı imkânlardan habersiz. 65 yaş ve üzerinde olup, yardıma ihtiyacı bulunan kişiler devletin yaşlılık maaşı bağladığını bile bilmiyorlar. Yine engelli ailelere de destek vermelisiniz. Biz de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak imkânlarımız ölçüsünde yaşlı ve çaresiz vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz.

Yine bireyleri uyuşturucu ve diğer madde bağımlılıklarından koruma veya buna yakalananları kurtarma mücadelesine de katkı sağlamalıyız. AMATEM merkezlerinde tedavi görmek isteyenlere destek sunmalıyız. Bu merkezlerde tedavi olmak için gidecek kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak biz de kısıtlı imkânlarımıza rağmen destek vermeye hazırız. Erdek´te, topluma zarar verecek olaylara karşı her çeşit önlem, güvenlik güçlerimizce alınmaktadır. Yine de siz değerli muhtarlarımızın, bu konularda çok dikkatli olup, aldığınız duyumları bizlere ve güvenlik birimlerine bildirmenizi bekliyoruz.?
Erdek´te görevini sürdürürken hep muhtarlarla iç içe olduğuna işaret eden Kaymakam Çalık, şöyle konuştu:
?Sık sık mahallelerinizi ziyaret ederek sizlerle iç içe oluyorum. Önümüzdeki günlerde yine başta kırsal mahallelerimiz olmak üzere tüm muhtarlarımızı ziyaret edeceğim. Başarılı çalışmalarınızın sürmesini diliyorum.?
Çalık, toplantının sonunda muhtarların sorun ve isteklerini yazılı olarak kendilerinden alırken, bunları ilgili ve yetkili makamlara ileteceğini belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli