Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kaymakam Çalık´tan Erdek´e bakış

Kaymakam Çalık´tan Erdek´e bakış

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık: ?Erdek´in turizmde yeni bir yol haritasına ihtiyacı var?

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, ?Erdek turizminin yeniden ayağa kalkması için turizmde bir yol haritasına ihtiyaç var. Bu yol haritası, Erdek´te düzenlenecek bir çalıştayda belirlenebilir? dedi.
Erdek turizminin artık yalnız deniz-kum-güneş üçgeninden çıkarılması gerektiğine işaret eden Çalık, ?Erdek, turizmini artık kültür, doğa ve termal ile de birleştirerek entegre bir duruma dönüştürmelidir. Ocaklar´da yaşama geçirilecek bir termal turizm, bölgeye çok önemli katkı sağlar. Tabii bu arada Erdek turizminin de mutlaka markalamaya ihtiyacı var? diye konuştu.
ÇEVRE YOLU ÇOK ÖNEMLİ
Erdek´in kent içi trafiğinin düzene girmesi için ilçeye mutlaka bir çevre yoluna ihtiyaç olduğuna işaret eden Çalık, şunları söyledi:
?Geçtiğimiz günlerde Balıkesir´de yapılan İl Koordinasyon Toplantısı´nda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, çevre yolu konusuna sıcak baktıklarını açıkladı. Erdek eğer çevre yoluna kavuşur ve Narlı´ya bir de feribot iskelesi yapılırsa ilçemiz kent içi trafiği büyük ölçüde rahatlar. Bu arada Erdek´in iyi organize edilirse bir kongre merkezi bile olabileceğine inanıyorum.?
DOĞALGAZ VE KANALİZASYON
Erdek´e doğalgazın gelmesinin önemine dikkati çeken Çalık, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdek´e yapılacak yeni kanalizasyon sisteminin yaklaşık 100 milyon liraya mal olacağını belirtti. Çalık, ?Erdek´ten önce görev yaptığın Fethiye´de çok entegre ve birbirini destekleyen sektörler vardı. Erdek de böyle bir bütünlük sağlarsa turizmini geliştirebilir? değerlendirmesinde bulundu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kaymakam Çalık Erdek bakış
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli