Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kaymakam Çalık´tan Kooperatife ziyaret

Kaymakam Çalık´tan  Kooperatife ziyaret

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş ile birlikte Marmarabirlik´e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´ni ziyaret etti.


Geçtiğimiz Ağustos ayında ilçemize atanan Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´ne giderek kooperatif yönetim kuruluna iade-i ziyarette bulundu. 

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi İdari Binasında kooperatif yönetim kurulu başkanı Abdullah Şenol ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kaymakam Çalık, yöneticilerle bir süre sohbet ettikten sonra, Erdek merkez depolarında üretici ortaklara hizmet veren zeytin eleme ve seçme alanına geçerek, zeytin üreticileriyle bir süre sohbet edip bol ve bereketli ürün temennisinde bulundu.
Kooperatif ziyaretinin ardından zeytin hasadını bizzat görmek için zeytin kooperatifi yöneticileri ile beraber S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Eren´in zeytin bahçesine giden Kaymakam Çalık, zeytin hasadı hakkında yerinde bilgi aldı.
Kaymakam Çalık, daha sonra S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin zeytinyağı üretim tesisinin bulunduğu Gedeve Bölgesindeki tesislere geçti.
Zeytinyağı üretim tesislerinde zeytinyağı üretimini bizzat yerinde gören Kaymakam Erkal, aynı tesisler içinde yer alan 8 bin ton kapasiteli salamura zeytin üretim depolarını görme fırsatı buldu.
Kaymakam Erkal´a, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ziyaretinde, Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol tarafından, zeytin ürünümüzün toplanmasından satılmasına, olgunlaştırılıp pazarlanmasına kadar geçen süreçler hakkında bilgi paylaşımları yapıldı.
Haber : Tuncay Ertah



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false