Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaymakam Ekrem Çalık:

Kaymakam Ekrem Çalık:

?Erdek için yeni projeler üretmeye çalışacağım?

Geçtiğimiz günlerde Erdek´e gelerek yeni görevine başlayan Kaymakam Ekrem Çalık´a, gazetemiz imtiyaz sahibi Yaşar Mehmet Akif Ertan, gazetemiz yazarlarından Önder Balıkçı ile sayfa editörümüz Tuncay Ertan ile birlikte ?hoş geldiniz ziyaretinde bulunduk. Oldukça samimi bir ortamda bizi karşılayan Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, ?Erdek, genelde gürültüden uzak, tam bir huzur kenti? dedi.
Erdek´in, coğrafi açıdan da çok elverişli bir konumda bulunduğuna dikkat çeken Kaymakam Çalık, şu değerlendirmelerde bulundu:
?Erdek´e daha önce hiç gelmemiştim. Son olarak beş yıl görev yaptığım Fethiye ile benzerlikler taşıyan Erdek´in insanlarını çok sıcak buldum. Her çalıştığım yerde vatandaşlarla iyi iletişim kurmaya çalışırım. Erdek´te de böyle olacak. Erdek´in, İstanbul ve Bursa´ya yakınlığı önemli bir avantaj. Bunu iyi kullanmalıyız. Erdek´te turizm sezonunun kısalığından yakınılıyor. 

Bu süreyi uzatmak için turizmin çeşitlendirilmesi ve ilçenin bazı önemli ürünlerinin markalaştırılması yararlı olabilir. Örneğin, Kapıdağ´da yürüyüş turizmi gerçekleşebilir. İlçeye elbette ki çok sayıda turist gelmesi iyidir ama daha önemlisi, nitelikli turizm yapmaktır.?
Erdek´in her alanda gelişmesi için çaba harcayacağını, buna paralel şekilde projeler üretmeye çalışacağını vurgulayan Kaymakam Çalık, ?Meslekte 33. yılıma girdim. Bundan sonra birikim ve deneyimlerimi Erdek için harcayacağım? diye konuştu.
Sevdiği yürüyüş sporunu aksatmadan yerine getirdiğini, yürürken Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği´ni kulaklıktan severek dinlediğini belirten Çalık, Beşiktaş taraftarı olduğunu açıklarken, ?Fethiye´de görev yaparken Fethiyespor´un maçlarını izlerdim? dedi.
İl olması gereken ilk ilçeler arasında Fethiye, Bandırma, Alanya ve Suşehri´ni sayan Çalık, ?Bu dört ilçe de il olmayı hak ediyor? değerlendirmesinde bulundu.
ÖZGEÇMİŞİ
Erdek´in yeni kaymakamı Ekrem Çalık, 1962 yılında Gümüşhane´de doğdu. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi´ni bitiren Çalık, daha sonra Erzincan kaymakam adayı olarak göreve başladı. Çalık, daha Kayseri Sarız kaymakam vekili olarak çalıştı. İzmir´in Dikili ve Karaman´ın Ayrancı ilçelerinde kaymakamlık yapmasının ardından bir yıl süreyle ABD´de staj gören Ekrem Çalık, dönüşünde Kahramanmaraş´ın Çağlayancerit ilçesine atandı. Elazığ´ın Maden ilçesinde üç yıl görev yürüten Çalık, ardından Ordu´nun İkizce ilçesinde görev yaptı. Çalık, daha sonra Giresun´un Espiye, Kayseri´nin Talas, Bursa´nın Nilüfer ilçelerinde beşer yıl çalıştı. Çalık, son olarak beş yıl çalıştığı Fethiye Kaymakamlığından, Erdek Kaymakamlığına atandı.
Eşi ev hanımı olan Çalık´ın üç çocuğu bulunuyor.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Kaymakam Ekrem Çalık
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli