Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kaymakam Yazar, vaka sayıları 7-8 kat arttı

Kaymakam Yazar, vaka sayıları 7-8 kat arttı

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, halkı tedbirlere uyulması konusunda uyararak, Temmuz ayından itibaren vaka sayılarında 7-8 katlık bir artış olduğunu açıkladı.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, halkı tedbirlere uyulması konusunda uyararak, Temmuz ayından itibaren vaka sayılarında 7-8 katlık bir artış olduğunu açıkladı.
Yazar, ?Virüs en küçük ihmali hızla değerlendirmekte ve vaka sayılarımız son günlerde hızla artmaktadır.? dedi.
Son günlerde artan korona virüs vakaları konusunda açıklama yapan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlattı.
Yazar, açıklamasında şunları söyledi: ?Sizlerin maske, mesafe ve temizlik konusunda verdiğiniz destek, sağlık çalışanlarımızın fedakar çalışmaları ile covid-19 pandemisi mücadelesinde galip gelinmiş ve günlük vaka sayıları önemli ölçüde azalmıştır. Aşılama çalışmalarına sizlerin verdiği destek de mücadeleye katkı sağlamış ve ilimiz aşılama konusunda ülkemizin örnek gösterilecek illerinden biri olmuştur. Ancak son dönemde vaka sayılarındaki azalmanın ve mücadelenin yorgunluğunun rehavete sebep olduğunu maske, mesafe ve temizlik tedbirlerinin ihmal edildiğini özellikle kapalı alanlarda topluca bir arada oturulduğunu üzülerek görmekteyiz. Virüs en küçük ihmali hızla değerlendirmekte ve vaka sayılarımız son günlerde hızla artmaktadır. Vaka sayılarımızın içinde bulunduğumuz ayın başı itibariyle 7-8 kat artmış olması tedbirlere riayet edilmemesi durumunda önümüzdeki günlerde bizi daha zor günlerin beklediğinin göstergesi durumundadır. Özellikle düğünler, nikahlar, yaş günleri, taziyeler gibi toplu etkinliklerde ihmaller virüsün hızlı yayılımına sebep olmaktadır. Vaka sayılarının azalması ve pandeminin sona ermesi aşılamanın yaygınlaşması ve tedbirlere uyulması ile mümkündür. Bu nedenle geçmiş dönemlerde gösterdiğiniz özenli ve kararlı duruşu tekrar göstermenizi, gençlerimizi ve çocuklarımızı da bu konuda uyarmanızı özellikle istirham ediyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli