Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaymakam Engin Aksakal: “Bandırma çok canlı ve dinamik bir kent”

Kaymakam Engin Aksakal: “Bandırma çok canlı ve dinamik bir kent”

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, “Bandırma, sosyal ve ekonomik açıdan çok canlı ve dinamik bir kent. Böyle bir kente kaymakam olarak hizmet vermekten gurur duyuyorum” dedi.

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, “Bandırma, sosyal ve ekonomik açıdan çok canlı ve dinamik bir kent. Böyle bir kente kaymakam olarak hizmet vermekten gurur duyuyorum” dedi.
Bandırma’nın ticaret ve sanayisinin de güçlü olduğuna dikkati çeken Aksakal, şu değerlendirmede bulundu:
“Bandırma’da göreve gelmemin üzerinden üç ay gibi bir süre geçti. Bu süre içindeki gözlemlerimin başında Bandırma’nın bir kent kültürüne sahip olması geliyor. Tabii ki ülkemizin önemli limanlarından birine ve genç bir üniversiteye sahip olması da büyük bir avantaj. Valimizin de Bandırma’ya özel bir önem vermesinden çok mutluyuz. Valimiz, geçtiğimiz aylarda, ilçeler arasındaki ilk eğitim toplantısını da Bandırma’da yapmıştı. Valimize, Bandırma’ya gösterdiği bu duyarlılık için teşekkür ediyorum.”
BANDIRMA’DAKİ KURULUŞLAR ARASINDA UYUM VAR
Bir ilçenin başarısı için koordinasyon ve işbirliğinin öneminin altını çizen Aksakal, şunları söyledi:
“Gözlemlediğim kadarıyla Bandırma’da, sivil toplum kuruluşları iyi çalışıyor. Eğitim-öğretimin kalitesi yüksek, emniyet ve jandarma teşkilatlarımız ellerinden geleni yapma çabası içinde bulunuyorlar. Nüfusumuza göre asayiş açısından genelde çok iyi durumdayız. Bu ortamda biz de kamu hizmetlerini vatandaşlarımıza etkili, verimli ve en önemlisi de doğru sunabilmek için çalışıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz kurumsallaşmamızın daha yüksek duruma gelmesi için çaba harcamak olacak.”
Eğitime en büyük önemi verdiğine dikkati çeken Aksakal, şunları aktardı:
“Eğitimin çok önemli olduğuna inanıyorum. En çok ziyaret ettiğim kurumların başında okullarımız geliyor. Öğretmenlerimizle, okul yöneticileri ile sürekli görüşüyorum. Eğitim, ailede başlar ve okulda devam eder. Çocuklar asla ihmal edilemez. Bandırma’da eğitimin kalitesi, il genelinde yapılan bilimsel çalışmalara göre çok yüksek. Bu verilere göre ilçeler arasında hep birinci veya ikinci sıradayız. Ancak bu kaliteyi daha da yükseğe çekmek istiyoruz. Çünkü insana yapılan yatırım her konunun üstündedir.”
BANDIRMASPOR’UN BAŞARISI GURUR VERİCİ
Bandırmaspor’un 1. Lig ve Türkiye Kupası’nda aldığı başarılı sonuçlardan mutluluk ve gurur duyduğuna dikkati çeken Aksakal, “Bu başarılar için başkanından yönetim kuruluna, futbolcularından teknik heyetine kadar tüm Bandırmaspor camiasını kutluyor, başarılarının sürmesini diliyorum” dedi.
COVİD’E ÇOK DİKKAT EDİLMELİ
Covid-19’un, yeni varyantlarla etkisini sürdürdüğüne dikkati çeken Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, şöyle konuştu:
“Bu virüs nedeniyle çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Tehlike hâlâ sürüyor. Bu arada kış mevsimine girdiğimiz için daha çok kapalı alanlarda bulunuyoruz. Bu virüsten kurtulmak kısıtlamalarla olmaz. Bu konuda vatandaşlarımızın mutlaka bireysel tedbirlerini kendileri almaları gerekir. Bandırma’da, son aylarda vaka sayıları yüksek seyrediyor. En az iki doz aşı yaptıranların oranı yüzde 80’ler düzeyinde ama üçüncü aşıyı yaptırma oranı bunun altında. Vatandaşlarımızın, üçüncü doz aşılarını da mutlaka yaptırmalarını bekliyoruz. Ancak bu şekilde toplumsal bağışıklığa ulaşabiliriz. Bu arada, gerek hastanelerimizde, gerekse aile sağlığı merkezlerinde büyük bir özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”
Kaymakam Aksakal, Bandırmalıların yeni yılını da kutlayarak, “Sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl diliyorum” dedi.
Haber : Önder Balıkçı
 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli