Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kaymakam Kaygısız, Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Kaymakam Kaygısız, Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Kaygısız, "Kadınlarımız aile kurumunun temel taşı, milletimizin baş tacıdır. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanlarında etkin bir şekilde görmek bizleri sevindirmektedir" dedi.
Kaygısız, mesajının devamında şunları kaydetti: "Toplumumuzun en temel taşı olan ve toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rolü olan ailelerin mimar ve mühendisleri kadınlarımız, aynı zamanda milletimizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri üstlenmişlerdir.                
Medeni Kanun`un kabul edilmesi ve 1934 yılında kadınlarımıza seçme-seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla ülkemizde kadına verilen değer ortaya konulmuştur. Günümüzde kadınlar her alanda söz sahibi olmaya başlamış, başarılarını iş hayatında da göstermişlerdir. Kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz inancındayım. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle; doğumdan ölüme kadar hayatımızın her alan ve anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın bu özel günlerini yürekten kutluyorum."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false