Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kaymakam Kaygısız: Erdek Zeytinliada inanç turizmine katkı sağlayacak

Kaymakam Kaygısız: Erdek Zeytinliada inanç turizmine katkı sağlayacak

İlçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız, Zeytinliadadaki tarihi buluntuların, gelecekte Erdeke önemli bir turizm hareketi kazandıracağına dikkati çekti.

İlçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız, Zeytinliada`daki tarihi buluntuların, gelecekte Erdek`e önemli bir turizm hareketi kazandıracağına dikkati çekti.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurettin Öztürk`ün başkanlığındaki kazı ekibinin, son yıllarda Zeytinliada`da önemli arkeolojik yapıtları gün ışığına çıkardığına dikkati çeken Kaymakam Kaygısız, şu değerlendirmede bulundu: "Zeytinliada`daki buluntular, gelecekte ilçemizin inanç turizmine önemli katkı sağlayacaktır. İznik ile Erdek arasında, inanç turizmi açısından büyük paralellik olduğunu düşünüyorum. Yani, İznik`e kültür turizmi için gelen turistlerin, daha sonra Erdek`e de geçerek, Zeytinliada`yı ziyaret edeceğini düşünüyorum. Adada gün ışığına çıkarılan yapıtların, yerinde kurulacak bir müzede sergilenmesinin, ilçemiz kültür turizmine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."
Kaymakam Kaygısız, geride bıraktığımız turizm sezonunu değerlendirirken, "Temmuz ayında, son yıllarda görülmemiş bir yoğunluk yaşadık. Turizm sezonunun, ilçemiz adına verimli geçtiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli