Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kaymakam Kaygısız, hastane inşaatını inceledi

Kaymakam Kaygısız, hastane inşaatını inceledi

Erdek İskele Meydanında yapımı devam eden hastane inşaatını yerinde inceleyen Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek İlçe Sağlık Grup Başkanı Doktor Mahmut Ekizden bilgi aldı.

Erdek İskele Meydanında yapımı devam eden hastane inşaatını yerinde inceleyen Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek İlçe Sağlık Grup Başkanı Doktor Mahmut Ekiz`den bilgi aldı.
Dr. Ekiz, inşaatı hızla devam eden hastanenin, muhtemelen Mayıs 2012 ayı ortalarında hizmete gireceğini Kaymakam Kaygısız`la paylaştı.
Kaymakam Kaygısız`ın, Sağlık Grup Başkanı Dr. Ekiz`e yönelttiği `Yeni hastane inşaatı devam ederken, geçici olarak hastane hizmet binası olarak kullanılan Dr. Nilüfer Uman Sağlık Ocağı`na 2011 yılında ne kadar başvuru oldu` sorusuna ise Dr. Ekiz`in cevabı 70 bin başvuru oldu şeklindeydi.
Erdek`te hizmet veren Devlet Hastanesi, 2011 yılında 70 bin kişiye sağlık hizmeti verdi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, yaptığı açıklamada, hastane inşaatının yapımı devam ettiği için geçici olarak Dr. Nilüfer Uman Sağlık Ocağı`nda sağlık hizmetlerinin verildiği binada, 2011 yılında hizmet performansı açısından verimsiz geçtiğini bildirdi.
Hastane binamızın inşaatı halen devam ettiğinden sağlık ocağı olarak yapılan binada geçici olarak hastane hizmetlerinin verildiğine dikkat çeken Kaygısız, yeni hastanemizin Mart 2012`de teslim alınıp, Mayıs ayının ortalarında hizmete açılmasının planlandığını söyleyip, yeni binadaki personel sayısındaki artışı bakanlığın belirleyeceğini ifade etti.
2010`da 100 bine yakın hastaya poliklinik hizmeti verilirken, 2011`de bu sayının 70 bine indiğine değinen Kaygısız, Aile Hekimliği uygulamasına geçilip, küçük bir binaya taşınıp ayrıca uzman doktorsuz kalınmasının bu sayının düşmesine neden oldu dedi.
Acil bakım ünitesinde 25 bine yakın hastaya hizmet verildiğini kaydeden Kaygısız, bir aksilik olmazsa Mayıs 2012`de hizmete girmesini beklediğimiz yeni hastane hizmet binasında bu sayının katlanarak artacağını, yeni hastane ile birlikte şu an fiilen 1 olan uzman doktor sayısının 6`ya çıkacağını söyledi.
Erdek İskele Meydanında yapımı hızla süren Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesinin, çevredeki hastanelere göre kat kat iyi olacağını savunan İlçe Kaymakamı Kaygısız, ilçe halkının hastaneye sahip çıkması gerektiğini kaydetti.
Kaygısız, devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yeni hastane binamızın yapımı devam ettiğinden, geçici olarak hastane hizmetlerinin verildiği Dr. Nilüfer Uman Sağlık Ocağı`na 2011 yılı içerisinde 70 bin hasta müracaat etmiştir. Bu hastaların yaklaşık 25 bini acil servise müracaat etmiş 45 bin hasta ise poliklinik hizmeti almıştır. Yaklaşık 150 hastada yatırılarak tedavi edilmiştir.
Yine 2011 yılı içerisinde;
Acil serviste 1 normal doğum gerçekleştirilmiştir. Sağlık kurulumuzca 624 vatandaşımıza heyet raporu düzenlenmiştir.
Sağlık bakanlığımızca ülkemizde uygulamaya konulan evde sağlık hizmetleri kapsamında 180 vatandaşımız, evlerinde sağlık ekibimizce ziyaret edilmiş ve 110 hasta takibe alınmıştır. Bu hastalarımız için ziyaret programları hastanemiz ilgili birim ekibince günlük, haftalık plan dahilinde sürdürülmeye devam edilmektedir.
2011 yılı içerisinde hastanemizde çocuk polikliniği yeniden dizayn edilmiş ve bir uzman hekim eşliğinde Çarşamba-Perşembe ve Cuma günleri çocuk hastalarımız bu poliklinikten hizmet almıştır.
Hastanemizde sağlık bakanlığımızca kriterleri belirlenmiş hizmet kalite standartları içerisinde kalite birimi oluşturulmuş ve bu birim 1 yıl boyunca çalışarak hizmet kalite standartlarını hastanemize uyarlamıştır. Bu kapsamda aylık düzenli toplantılar yapmışlar ve toplantı sonrası alınan kararlar uygulanmıştır. Diğer taraftan hastanemizde 2011 yılı başından eğitim planı hazırlanmış ve yaklaşık 12 farklı konuda konunun uzmanlarınca eğitim faaliyetleri yapılmıştır.
Hastanemizde sağlık bakanlığımızca uygulanmaya konulan hasta hakları yönetmeliği kapsamında toplam 70 başvuru almış ve bu başvurular hasta hakları birimince titizlikle incelenerek mevzuat gereği uygulanmış ve uygulanmaya devam edilmektedir.
İnşaat halindeki hastane binamızın hemen yakınındaki Dr. Orhan Kılıçarslan Ağız Diş Sağlığı Merkezimizde 2011 yılı içerisinde 6 bin hastaya hizmet verilmiş olup protez birimiyle diş protez yapımına 4 diş hekimimiz aracılığıyla hizmete başlanmıştır.
Kurumumuz kamu kaynaklarını kullanırken etkinlik, verimlilik ilkelerine uygun azami gayret sarf etmektedir. Hastanemiz işletmesi için gerekli olan mal, malzeme ve hizmetler açıklık, şeffaflık ve rekabet sağlanarak en uygun rayiç belirlerle temin edilmektedir. 2011 yılı döner sermeye bütçesi 2 milyon lira olarak gerçekleşmiştir.
Amacımız halkımızın gerek duyduğu tüm sağlık hizmetlerini en uygun fiziksel mekanlarda en uygun teknolojiyle sunmak, hastalarımızın ve çalışan ekibimizin memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmaktadır. Bizler dünyadaki en değerli varlık olan insana hizmet ettiğimizin bilincindeyiz bu amaçla önceki yıl ve yıllarda olduğu gibi 2012 yılında da   değerli vatandaşlarımıza bu güzel ilçemizde sağlık hizmetini 21. yüz yıl insanına yakışır düzeye getirmek için çalışıp uygulanabilir projeler oluşturacağız."
Geçtiğimiz yıl bizlerden desteğini esirgemeyen Sağlık Bakanlığımıza, Valiliğimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze, belediyemize ve hastanemize katkıda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunar sağlık ve esenlikler dileriz."
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false