Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Kaymakam Kaygısız: Kapalıspor yeri arayışı sürüyor

Kaymakam Kaygısız: Kapalıspor yeri arayışı sürüyor

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdeke kapalıspor kazandırabilmek için başlatılan yer arayışının devam ettiğini açıkladı. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynakın geçtiğimiz günlerde kendisini makamında ziyaret ettiğini söyleyen Kaygısız

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek`e kapalıspor kazandırabilmek için başlatılan yer arayışının devam ettiğini açıkladı.
Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak`ın geçtiğimiz günlerde kendisini makamında ziyaret ettiğini söyleyen Kaygısız, Erdek`e kapalıspor yapılabilmesi için 5 dönümlük bir arsaya ihtiyaç olduğunu kaydetti.
5 dönüm yani 5000 M2`lik bir arsa bulunduğu takdirde, kapalıspor salonunun Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı müjdesini veren Kaymakam Kaygısız, Erdek Belediyesi ile Emlak Şefliği`nin 5 dönümlük bir arsayı bulabilmeleri için çalışmalarını yoğunlaştırdığını anlattı.
Erdek Belediyesi tarafından devam eden yer tespit çalışmalarında, muhtemelen Erdek Halitpaşa Mahallesi Palata Çeşmesi olarak bilinen bölgeye yakın bir arsanın kapalıspor yeri olarak kendilerine gösterileceğini dile getiren Kaygısız, yer tespiti yapıldığı gibi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Erdek Kapalıspor Tesis inşaatının bu yıl içinde 2011`de yapım ihalesine çıkarılacağını ve bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanıp hizmete gireceğini belirtti.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Mahir Alkan`ın, Erdek Meslek Yüksek Okulu`na yaptığı ziyarette, Atatürk İlköğretim Okul binası 4 yıllık fakülte olabilir mi? şeklinde Rektöre soru yöneltildiğini hatırlatan Kaygısız, Rektörün Balıkesir bünyesinde üniversiteyi genişletme çabalarının olduğunu belirtip, YÖK`ün 4 yıllık fakülte  planladığı yerlerde nüfusun 100 binin üstünde olma şartı getirdiğine dikkat çektti.
Eski okulun, müze olarak kullanılabilmesi için Kültür Bakanlığı`na başvuru yapıldığını ifade eden Kaygısız, "Kültür Bakanlığı`ndan gelecek cevaba göre hareket edeceğiz." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli