Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaymakam Kaygısız köy muhtarlarına Büyükşehir'i anlattı

Kaymakam Kaygısız köy muhtarlarına Büyükşehir

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, 2012 yılının son toplantısında bir araya geldiği köy muhtarlarına Büyükşehir Kanunu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, 2012 yılının son toplantılarından birini köy muhtarlarına ayırdı.
Kaymakam İsmail Kaygısız`ın girişimiyle düzenlenen toplantı Erdek Öğretmenevi Toplantı salonunda düzenlendi.
Erdek Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü İsmail Tüfek ile Erdek Belediyesi`nden bir temsilcinin de hazır bulunduğu toplantıya ilçemize bağlı tüm köylerin muhtarlarının tamamı hazır bulundu.
Büyükşehir konusunda muhtarlara bilgi verildi
2014 Mart ayından itibaren Büyükşehir olarak yoluna devam edeceği kesinleşen Balıkesir`de, yasanın beraberinde getireceği değişimler muhtarlara aktarıldı.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, toplantıda hazır bulunanlara, 6 Aralık 2012 günü Resmi Gazetede yayımlanarak yasalaşan 13 İlde büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun hakkında bilgiler verdi.
İlk yerel seçimde Balıkesir İl dahilinde belde belediyeleri ve köylerin tüzel kişiliklerinin sona ereceğini muhtarlara anlatan Kaymakam Kaygısız, Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kadar köy muhtarlıklarının borçlanma yapmadan mevcut görevlerini yürütmelerini istedi.
Kaygısız, Büyükşehir Kanunu hakkında şu açıklamada bulundu:
"Bilindiği gibi Büyükşehir Kanunu`nun geçici "1. maddeye göre tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köyler mevcut personelini, taşınır ve taşınmazlarını, iş makineleri ve diğer taşıtları ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan alacak ve borçlarını katılacakları ilçe belediyesine bu kanunun yayımlandığı tarihten itibaren bir ay içinde bildirilir. Bu belediye ve köylerin taşınmazlarının tahsisi ve kiralanması, iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planının yapılması, imar planı değişikliği ve revizyonu ile her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç), iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları katılacakları ilçe belediyesinin onayına bağlıdır. Henüz ilçe belediyesi oluşmamış yerlerde bildirimler il belediyesine yapılır ve onaylar il belediyesince verilir. Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı yapılmış memur alımları hariç olmak kaydıyla,yine bu kanun ile tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köyler tarafından nakil yoluyla atanacaklarda dahil olmak üzere hiç bir şekilde yeni personel alımı yapılamaz ve bu belediyeler ve köyler tarafından aynı tarihten itibaren tüzel kişiliğin sona ereceği tarihi geçecek şekilde veya mevcut hizmet alımlarının kapsamını ve personel sayısını genişletecek şekilde hizmet alımı sözleşmesi düzenlenemez" Amir hükmü yer almaktadır."
Toplantı, muhtarların köylerinde yaşanan sorunların Kaymakam Kaygısız`a aktarılmasıyla sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli