Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kaymakam Kaygısız: Köylülerin taleplerini görmezden gelemezdik

Kaymakam Kaygısız: Köylülerin taleplerini görmezden gelemezdik

Balıklı Köy içi yollarından birinde, araç sürücülerine uyarıcı mahiyette elektrik direğine yazılan Yavaş.. Çok Toz Oluyor.. uyarıcı yazıyı dikkate alan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, tozlu topraklı köy yolunun zeminine parke taşı döşeterek...

Balıklı Köy içi yollarından birinde, araç sürücülerine uyarıcı mahiyette elektrik direğine yazılan "Yavaş.. Çok Toz Oluyor.." uyarıcı yazıyı dikkate alan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, tozlu topraklı köy yolunun zeminine parke taşı döşeterek sorunu kökten çözdü.
Erdek Paşalimanı Adasının yerleşim yerlerinden biri olan Balıklı Köyüne geçtiğimiz yıl yaz aylarında bir dizi ziyarette bulunan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile AK Parti Erdek İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay, köy sakinlerinin köy içi yolda araç sürücüleri uyarmak için elektrik direğine yazdıkları "Yavaş, Çok Toz Oluyor" yazısını gördükten sonra, yolu toz ve topraktan kurtarmak için parke taşı yapılacağı sözünü vermişti. 
Geçen süreçte Balıklı Köy içinin sorunlu yoluna beton parke taşı döşenerek sorun kökten çözülmüş oldu.
Köyde biten parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde görmek amacıyla yılın son günlerinde Balıklı Köyüne gitti. 
Balıklı Köyü muhtarı Selahattin Avcı tarafından karşılanan Kaymakam Kaygısız, yolu tozdan kurtaran taş döşeme çalışmalarını bitirdikleri için bundan böyle elektrik direklerine uyarıcı yazı yazmaya gerek kalmadığını bildirdi.
Balıklı köyünün Paşalimanı Adasının şirin ve turistik bir köyü olduğunu belirten Kaygısız, "köy ekonomisi için turizm önemli bir gelir kaynağı olmuş. Önceki ziyaretimizde köy içi yollarının toprak olmasından dolayı köy sakinlerinin ve yazlıkçıların tozdan, kışında çamurdan yakındıklarını tespit ettik. Vatandaşlarımız sıkıntılarını dile getiren yazıları direklere yazmışlar. Bizlerde mesajı aldık ve bu yolumuza parke döşedik. Yoldan geçen araçların yavaş geçip, toz yapmaması için vatandaşlarımızca direğe asılan uyarı yazısına artık ihtiyaç kalmadı. Parke taşlı yol Balıklı köyümüze hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
Balıklı Köyü Muhtarı ile köy sakinleri, Erdek`te İsmail Kaygısız gibi bir ismin Kaymakamlık görevini başarıyla yürütmesinden çok şanslı oldukları itirafında bulunurken, çalışmaları takip etmek amacıyla bölgeyi bıkmadan usanmadan denetleyen Kaygısız`ın ziyaretinden çok mutlu olduklarını dile getirdiler. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false