Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kaymakamlık binası restore edilecek

Kaymakamlık binası restore edilecek

"Tarihi yapıt" kapsamındaki Erdek Kaymakamlık binası restore edilecek. Kaymakam Mustafa Demirelli, hükümet konağının aslına uygun şekilde restorasyonunun gerçekleştirilmesi için Bursa Anıtlar Koruma Yüksek Kurulu`ndan iznin alındığını belirtirken, şu bilg

"Tarihi yapıt" kapsamındaki Erdek Kaymakamlık binası restore edilecek. Kaymakam Mustafa Demirelli, hükümet konağının aslına uygun şekilde restorasyonunun gerçekleştirilmesi için Bursa Anıtlar Koruma Yüksek Kurulu`ndan iznin alındığını belirtirken, şu bilgiyi verdi:
"Binanın röleve çalışmaları da tamamlandı. Gerekli kaynak bulunmasının ardından binanın restorasyon işi ihaleye çıkarılarak, çalışmaların başlatılacağını düşünüyorum. Bu çalışmalar sırasında tarihi binanın aslı korunacak ve binaya hiçbir yeni ekleme yapılmayacak."
Bilindiği gibi Kaymakamlık, yıllardır adliye ile birlikte aynı binada, sıkışık bir ortamda hizmet vermeye çalışıyor. Öte yandan, yeni bir bina satın almaya çalışan adliye ise binadan ayrılmak için girişimlerini sürdürüyor.
Haber Önder Balıkçı



ışık aktaş
29.11.2014 13:58:08
imkan olsada içeriye tek kişilikte olsa asansör yapılsa --merdivenler çok dik ,engelliler ,yaşlılar zor çıkıyor.Eski taş binalarda olduğu gibi orjinal demir kafesler içinde yakışırdı---Ama hiç bir ek yapılmayacağı belirtilmiş.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı