Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaymakamlık eski Konağı tarih kokuyor

Kaymakamlık eski Konağı tarih kokuyor

İlçemizin en eski yapıları arasında yer alan Kaymakamlık eski Konağı tarih kokuyor. İlçemizde, Kanava sahil şeridine 93 yıl önce yapıldığı söylenen...

İlçemizin en eski yapıları arasında yer alan Kaymakamlık eski Konağı tarih kokuyor.
İlçemizde, Kanava sahil şeridine 93 yıl önce yapıldığı söylenen, ilçede bugüne kadar ayakta kalabilen ender yapılardan biri olan Erdek eski Kaymakamlık Konağı, son olarak 4 yıl kadar önce aslına uygun olarak Balıkesir Özel İdare Müdürlüğü tarafından restore edilmişti.
Yapılan incelemede, bundan tam 93 yıl önce 1907 yılında yapıldığı belirtilen, şu an müze gibi kullanılan tarihi binanın restorasyon çalışmaları Çanakkale Kültür Varlıkları ve Anıtlar Kurulu Anıtlar gözetiminde yapıldı.
Erdek`e gelen tatilciler, Kanava sahilinde yaptıkları gezide karşılaştıkları tarihi yapı karşısında önce şaşırıyor, ardından binanın eski yıllarda Kaymakamlık Lojmanı olarak kullanıldığını öğrenince, antik binanın kamu kuruma ait bir mekan olmasından dolayı bugüne kadar ayakta kalabildiğine seviniyorlar.
Tarih araştırmacılarından edinilen bilgiye göre, Erdek Feribot İskelesi Karşısında bulunan Hükümet Konağı binasından bile daha eski olduğu bilgisine ulaştığımız, Erdek Kaymakamlık eski Konağı`nın aslına uygun olarak sağlam bir şekilde gelecek nesillere kalabilmesi için binanın yıkılmasına asla izin verilmeyeceği vurgulanıyor.
Haber : Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı