Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaymakamlıktan ödenek başvurusu

Kaymakamlıktan ödenek başvurusu

Erdek Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığına ödenek talebi için başvuru yaptı. Erdek İlçe Kaymakamlığı, bakanlar kurulu kararıyla turizm teşvik kapsamına alınan Erdekin 1/25.000 çevre imar nazım planlarını çizdirmek için Kültür ve Turizm ...

Erdek Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı`na ödenek talebi için başvuru yaptı. Erdek İlçe Kaymakamlığı, bakanlar kurulu kararıyla turizm teşvik kapsamına alınan Erdek`in 1/25.000 çevre imar nazım planlarını çizdirmek için Kültür ve Turizm Bakanlığından 70 bin TL ödenek istedi.
Bakanlar kurulu kararıyla ilçenin turizm bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, "turizm teşvik kapsamına dahil edilen ilçenin 1/25.000 çevre nazım planlarının çizilebilmesi için önce jeolojik etütlerinin yapılması gerekiyor. Bunun için 70 bin TL ödeneğe ihtiyaç var. Bu konudaki talebimizi Turizm ve Kültür Bakanlığına ilettik. Ödenek tahsisinin yapılmasıyla birlikte gerekli çalışmalara hemen başlanacaktır" dedi.
Diğer yandan, 2B kapsamındaki orman arazilerin Orman ve Çevre Bakanlığına bağlı uzmanlar tarafından tespitine yönelik çalışmaların bittiğini belirten Kaymakam Kaygısız, oluşturulan komisyonun önümüzdeki günlerde 2B kapsamındaki arazilerin kıymet takdirini belirleyeceğini kaydetti.
Orman ve Çevre Bakanlığı`na bağlı uzmanlar tarafından, Balıkesir genelinde 34.9 hektar alanın 2B kapsamında olduğu açıklandı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli