Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaz Dağları için güç birliği toplantısı

Kaz Dağları için güç birliği toplantısı

Belediye Başkanları Kazdağları için bir araya geldi.

Belediye Başkanları Kazdağları için bir araya geldi.
Edremit Belediyesi’nin de üyesi bulunduğu Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından Kazdağları’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.
Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından Kazdağları’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için başlatılan çalışmalar kapsamında Çanakkale’den 9 Belediye Başkanın katılımı yürütülen çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen programda Edremitt’e bir araya gelen birlik üyesi Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça ve evsahibi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıldı.
Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Kazdağları’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması çalışmaların devam ettiğini anlattı.
Kazdağlarının tüm zenginlik ve güzelliklerine dokunulmadan gelecek kuşaklara devredilmesi gereken bir Dünya Mirası olduğunu sürekli olarak hep yinelediklerini belirten İnceoğlu, “Kazdağları, tarih, mitoloji, ekoloji, ekonomi, kültür ve biyolojik çeşitlilik yanı sıra yer altı ve yer üstü zenginlikler açısından dünyanın en önemli karasal ekosistemlerinin başında gelmektedir. O nedenle UNESCO Dünya Mirası Listesine girerek tüm dünya tarafından koruma kapsamına alınmalıdır.” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka “Bin bir güzelliği bir arada barındıran Kazdağlarımız özellikle son yıllarda madencilik uğruna büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Eğer seyirci kalırsak Kazdağları’nın altında ki madenler bahane edilerek Kazdağı çevresinde yaşayan bir buçuk milyon insanın, sağlığı başta olmak üzere geçim kaynakları ve yaşam alanları tehlikeye girecek. Bu yörede yaşayan insanlar olarak Kazdağlarımıza, doğamıza kısacası yaşam alanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesini başarır isek tüm dünya tarafından tanınan ve korunan bir değer haline getirebiliriz.” dedi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, Çanakkale ve Balıkesir ili sınırları içerisinde yer alan Kazdağlarının tüm insanlığın gözbebeği olması gerektiğine dikkat çekti.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli