Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Keçe Kursu Sona Erdi

Keçe Kursu Sona Erdi

Balıkesir İlinde düzenlenen Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu´nun, kurs sonu sınavı yapıldı.

Balıkesir İlinde düzenlenen Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu´nun, kurs sonu sınavı yapıldı.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün yetki ve sorumluluğunda sürdürülen Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kurslarından biri olan ?Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu?nun Kurs Sonu Sınavı İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı Başkanlığında, Kurs Yöneticisi Müdür Yardımcısı Abdullah Poyrazlı, Karesi İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Kurs Sorumlusu Numan Özel ile Kurs Eğiticisi Hülya Görmezoğlu tarafından Balıkesir Halk Müziği Derneği´nde yapıldı.
Kursu bitiren ve sınavda başarılı olan 16 kursiyer Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan Usta Öğretici Belgesi almaya hak kazandı.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı basına gönderdiği yazılı açıklamada ?Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri Planı kapsamında; ?Geleneksel El Sanatları? ve ?Geleneksel Türk Süsleme Sanatları? alanında yapılan eserleri tanıtarak aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla İlimizde 2017 yılı içinde açılan geleneksel ?Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu? tamamlanarak kurs sonu sınavları da yapılmıştır. Balıkesir Halk Müziği Derneği Başkanı M. Yaşar Öcal da Kursun açılmasında yer tahsisinde bulunarak katkı sağlamıştır? ifadelerine yer verdi.
Bilindiği gibi; Dünyada yükselen trend keçe, son birkaç yıldır Türkiye´nin ve Avrupa´nın tasarım fuarlarını da süslüyor tasarımcıların yetenekleri ile şapkaya ve atkıdan eldivene, kolyeden, küpeye, kemerden çantaya, ev aksesuarına ve hayal edilebilecek daha pek çok farklı objeye dönüşebilmekte. Balıkesir´in kültürel bir değeri olan Geleneksel Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu´nda Tepme Keçe teknikleri ile koyunun sırtındaki yün maharetli kursiyerlerin elinde zeytinyağlı sabun ve ılık su ile doku haline getirilmiş şapka, şal, halı, ceket, yelek, abajur, çizme, patik gibi 75 çeşit ürün yapılarak Balıkesir´e kazandırıldı. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Keçe Kursu Sona Erdi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli