Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kelemençe, yürüyüşün önemine dikkat çekti

Kelemençe, yürüyüşün önemine dikkat çekti

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Necati Kelemençe, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle yürüyüşün önemine dikkat çeken bilgiler aktardı.

Kelemençe, ?Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir.? dedi.
Kelemençe, konuyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisinde kolayca yerleştirebiliriz, gün içerisinde toplu taşıma aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir-iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz, size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz., tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabiliriz, yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz, günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false