Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kemal Sunal, Beşiktaş´ta!

Kemal Sunal, Beşiktaş´ta!

Haberimizdeki bu fotoğrafa iyi bakın!

1981-1982 sezonunda, o zamanki ismiyle ?Dolmabahçe Stadı?ndaki Beşiktaş kadrosunda 11 oyuncu değil, 12 oyuncu var. Ayaktakilerden soldan üçüncü, Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Kemal Sunal.

Oturanlardan dördüncüsü ise Bandırmalı büyük golcü, o zamanki ismi ?1. Türkiye Ligi? olan günümüzün ?Süper Ligi?nde, Güney Marmara Bölgesi´nden çıkan tek gol kralı Özer Umdu.

Şimdi gelin, Kemal Sunal´ın, Beşiktaş forması altında sahaya çıkmasının öyküsünü, Adanaspor´da oynadığı yıllarda gol kralı olan, siyah-beyazlı Beşiktaş forması altında da başarısıyla dikkati çeken Bandırmalı unutulmaz santrafor Özer Umdu´nun ağzından dinleyelim:

?1981-1982 sezonuydu. Beşiktaş forması altında, Dolmabahçe Stadı´nda Fenerbahçe ile oynayacağımız çok önemli bir maç için sahaya çıkmış ve maç öncesi ısınma çalışmamızı yapıyorduk. Bir anda yanımda, Kemal Sunal´ı, kaleye sendeleyerek yaptığı bir vuruş sırasında gördüm. Sunal´ın şutu, direğe çarparak geri gelmişti. Tabii ki çok şaşırdım. Bu arada yine sahada tanınmış oyunculardan Kartal Tibet´i gördüm. Sonradan öğrendik ki, Kartal Tibet´in yönetmenliğini yaptığı, Kemal Sunal´ın baş rolünde oynadığı ?Gol Kralı´ isimli komedi filmi çekiliyormuş. Üstelik filmin çekimi için hiçbir yetkili kuruluş dahil, Beşiktaş Kulübü´nden de izin alınmamış. Tabii ki, bu olay bizim için hoş bir sürpriz oldu.?

Özer Umdu, o günkü maçta Beşiktaş´ın, Fenerbahçe´yi, şu anda hayatta olmayan Şaban´ın golüyle 1-0 yendiğini sözlerine ekledi.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kemal Sunal Beşiktaş
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı