Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kendisini Afrikada Sanan Annesiyle Buluştu

Kendisini Afrikada Sanan Annesiyle Buluştu

Balyoz davasından tutuklu bulunan ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Deniz Kıdemli Hakim Albay Ali Cengiz Şirin, annesi Suzan Şirini ziyaret etmek üzere memleketi Bandırmaya geldi. Şirin, annesine hapiste olduğunu söyleyemediğini kaydetti.

İDO`ya ait feribot ile Bandırma`ya gelen Ali Cengiz Şirin, akrabaları tarafından feribot iskelesinde karşılandı. Burada 21 ay sonra ilk kez annesine sarılan Albay Şirin, hapse atıldığını ve bu durumu annesine söyleyemediğini belirtti. Şirin, "Anneme Afrika`ya göreve gittiğimi söyledim" dedi. 
Hastal Askeri ceza evinden salıverilmesinin ardından ilk kez konuşan Deniz Kıdemli Hakim Albay Ali Cengiz Şirin, balyoz davasını ise sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin en hukuka aykırı davası olarak nitelendirdi. Şirin, "Balyoz davası nedeniyle 21 ay Hastal askeri ceza evinde kaldık. Çok zor günler geçirdik. Çok aşağılayıcı incitici davranışlara maruz kaldık. Balyoz darbe planı ile alakalı deniz kuvvetleri ve benim hiçbir ilgim yoktur. Balyoz darbe planı var mıdır, yok mudur onu da bilemem. Bütün bunların sahte ve kurgu olduğu ortaya çıkmıştır. Buna rağmen olmayan bir olaydan dolayı ben 21 ay kaldım, bazı arkadaşlarımız ile birlikte zindanlarda haksız ve hukuksuz bir şekilde yattık. Bu hesap sorulur, bu burada kalmayacak. Bunu bize kim yaptıysa, ucu kime ulaşırsa ulaşsın bunun hesabı sorulacak. Benim bundan sonraki mücadelem bize bunları yapanlardan hesap sormak olacak" dedi.
Ceza evinde bulunduğu süre içerisinde ne kendisinin nede yakınlarının annesi Suzan Şirin`e ceza evinde bulunduğunu söyleyemediklerini belirten Albay Şirin, "Ben anneme Afrkika`ya gittiğimiz söyledim. Zaten içeride olduğumuz için telefon imkanları da kısıtlıydı" dedi.
Diğer yandan Ali Cengiz Şirin`in ceza evine girmesinin ardından annesine oğlunun ceza evine girdiğini söyleyemediklerini anlatan yakınları, "Bunun yerine oğlun gizli bir görev için yurt dışına çıktı dedik" diye konuştular.
Oğlunun ceza evinde olduğunu bilmeyen annesi Suzan Şirin ise İDO iskelesinde oğlunu bekledi. Oğlunun ceza evinde yattığından haberi olmayan anne Şirin, oğlunun önceden kendisini sürekli aradığını belirterek, "Onun Dubai`ye gittiğini söylediler. Çocukların (Ali Şirin ve kardeşlerinin) okul dönemlerinden kalan atlasları vardı. Ona baktım ama Dubai denen yeri bulamadım. Atlasta parçalanmıştı zaten" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli