Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kent Konseyi temsilcileri eski çöplük alanını ziyaret etti

Kent Konseyi temsilcileri eski çöplük alanını ziyaret etti

Bandırma Kent Konseyi ve Sokak Hayvanları Çalışma Grubu temsilcileri, ilçede geçtiğimiz yıllarda çöplük alan olarak kullanılan bölgeyi ziyaret etti.

Bandırma Kent Konseyi ve Sokak Hayvanları Çalışma Grubu temsilcileri, ilçede geçtiğimiz yıllarda çöplük alan olarak kullanılan bölgeyi ziyaret etti.
Bandırma ilçesinde bulunan çöplüğün geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir yasasının ardından kapatılması nedeniyle bölgedeki sokak köpeklerinin yiyecek bulamaz duruma geldiğini açıklayan heyet, Bandırmalı hayvan severlerin bölgede yaptığı beslemelerle 20´si yavru olmak üzere 100´ün üzerine köpeğin yaşama tutunma mücadelesi verdiklerini bildirdi.
Bandırma Kent Konseyi, Sokak Hayvanları Çalışma Grubu temsilcileri, ziyaret ettikleri eski çöplük alanda sokak hayvanları için ilaçlama, temizlik ve besleme faaliyetlerinde de bulundu.
Konuyla ilgili bilgi veren Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, ?İki hafta önce çöplük bölgesindeydik. Tespitlerimiz doğrultusunda yine buraya geldik. Bandırma Belediyemizin temizlik işleriyle ve özel bir ilaçlama şirketiyle birlikte buradaki çöpleri biraz temizledik, ilaçlama yaptık, hayvanlarımızı besledik. Buradaki gönüllülerimize, çalışma grubumuza çok teşekkür ediyorum. Sadece bu bölge değil Livatya, Levent ve kırsalda da besleme faaliyetlerimize devam edeceğiz. Çünkü bu canlılar bizim canlarımız, onlara bir nebze olsun dokunabilmek bizim tek isteğimiz. Herkesi bu konuya duyarlı olmaya ve bize destek vermeye davet ediyoruz.? dedi.
Eski Çöp sahasında, sokak hayvanlarının uzun süredir bakımını üstlenen hayvan sever Gülen Kayacık ise, kurumları bu bölgeye karşı daha duyarlı olmaya davet etti.
Yaklaşık 5 yıldır haftanın 5 günü bölgede besleme yaptığını anlatan Kayacık, belediyenin haftanın iki günü bölgede besleme çalışması yapmasını istedi.
Bölgeye getirilen kemiklerin bakteri ve enfeksiyon ürettiğini belirten Kayacık, beslemelerin kuru mama ve ekmekle yapılmasının daha sağlıklı olduğunu açıkladı.
Bölgeden hızlı bir şekilde geçen nakliye kamyonlarının köpeklere çarparak ölümlerine neden olduğunu da kaydeden Kayacık ?Buradaki canlara faydamız olsun istiyorsanız kuru mama ve ekmek getirin. Eski çöplük alanı için kasisi hız engelleyici istiyorum. Buradan geçen nakliye firmalarının şoförleri çok dikkatsizler burası ana yol değil. Burası toprak bir yol, burada hız yapmanın bir anlamı yok. Buradaki canlara vurarak öldürüyorlar." diye konuştu.
Ziyarette süresince, bölgede yapılan çalışmada torbalarca kemik ve çöpler toplandı, köpeklerin kulübeleri ilaçlandı, yavrulara süt ekmek, yetişkin köpeklere ise kurumu mama ve ekmek verildi.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false