Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kent Konseyi Başkanı Polat açıklamalarda bulundu

Kent Konseyi Başkanı Polat açıklamalarda bulundu

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, çeşitli konularda açıklamalarda bulunup, kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi.

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, çeşitli konularda açıklamalarda bulunup, kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi. Polat’ın yanında bulunan Konsey Yürütme Kurulu Üyesi Levent Balkış da açıklamalar yaptı.

Bandırma’da, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilip, kendisinin de Kent Konseyi Platformları Birliği Dönem Başkanlığını üstlendiği 29. Genel Kurulun çok nitelikli ve verimli geçtiğine dikkati çekerek, “Ancak bu genel kurulu gezme, yeme-içme toplantısına indirgemek isteyenler var. Bunlar acaba genel kurulun ardından yayınlanan çalıştay sonuç bildirgesini okudular mı? Hiç sanmıyorum” dedi.

Genel kurulda, Türk hukukunun yüz aklarından, 82 yaşındaki duayen hukukçu Turgut Kazan’ın da bir konuşma yaptığını vurgulayan Polat, şu değerlendirmede bulundu:

“Benim ve Kent Konseyi üzerinden, bazı kişilerle hesaplaşma niyetinde olanlar var. Benim bu işten hiçbir kişisel beklentim yok. Ancak benim üzerimden bazı kişilere yönelik hesap görmek isteyenlere izin vermeyeceğim. Yapıcı eleştiriye saygılıyım ama bu iş eleştiri boyutunu aştı ve kişiliklere yönelmeye başladı. Bandırma Kent Konseyi’nde temsil edilen bazı kişiler de eleştirilerini aile içinde yapmaları gerekirken, sosyal medyadan bize saldırmaya çalışıyorlar. Elbette ki bizim hatalarımız ve eksiklerimiz olabilir ama yürütme kurulu üyelerimizle birlikte Bandırma için aktif olarak çalıştığımız bir gerçektir.”

Polat, Kent Konseyi olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri bazı çalışmaları da özet olarak dile getirdi.

Polat, Cumhuriyetin 100. yılında, Bandırma’da bir “vefa gecesi” düzenlemek için çalışmalar yaptıklarına da işaret ederek, “Bandırma, Cumhuriyetle iç içe geçmiş bir kent. Hepimiz, halen Kurtuluş Savaşı’mızın önemli bir simgesi olan ‘Bandırma Vapuru’nun içindeyiz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar da Bandırma’nın kent arşivi ve kent belleğindeki yerini alacaktır” dedi.

LEVENT BALKIŞ: “KİMSE EMEĞİN ÜZERİNE BASMASIN”

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Levent Balkış, büyük bir maddi-manevi özveriyle görev yaptıklarının altını çizerek, şöyle konuştu:

“Konseyimize haksız ve önyargılı eleştirilere üzülüyoruz. Bandırma Kent Konseyi’nin arşivlerine şöyle bir bakacak olursanız, hangi başkanlar döneminde ne yapıldığı ne yapılamadığı ortadadır. Bandırma Kent Konseyi olarak bugüne kadar 300’e yakın konuda ya çalışma yaptık ya da diğer kurum ve kuruluşların etkinliklerine destek verdik. Bandırma’da 100 eylem olduysa, bunların 99’unda konsey olarak yer aldık. Gönüllülük temeli üzerine görev yapıyoruz. Çalışan bir kuruluşa gösterilen eleştirileri anlayamıyorum. Bandırma’da yeterli çalışma yapmayan kurum ve kuruluşlar varken, neden bazı kişilerce Kent Konseyi’nin

hedefe alındığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Anlaşılıyor ki, Bandırma Belediyesi ve bazı siyasiler ile sorunu olanlar, hesabı konsey üzerinden sormak istiyorlar. Bir de şu noktaya dikkati çekmek isterim. Bandırma’da, hangi konuda yangın olsa, bizi sorumlu tutarak, bir şeyler yapmamızı isteyenler var. Biz itfaiyeci değiliz. Seçimle göreve geldik. Aldığımız sorumluluğun bilinci içinde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Kısır tartışmaların içine çekilmek isteniyoruz. Hakaret ederek bizleri itibarsızlaştırılmaya, yok saymaya çalışanlar var. Yaptıklarımızı görmeyip, yapamadıklarımızı görmeye çalışanlara aldırmadan görevimizin başındayız.”

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı