Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kent konseyi toplandı

Kent konseyi toplandı

Hafta içinde düzenlenen Erdek Kent Konseyi olağan toplantısında öncelikli konu, uzun yıllar Atatürk İlkokulu olarak kullanılan tarihi binayı, Ne olarak kullanabiliriz? sorusuna yanıt arandı.

Hafta içi Perşembe günü Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonu`nda düzenlenen toplantıyı, İlçe Kaymakamı ve Kent Konseyi Başkanı İsmail Kaygısız ile Belediye Başkanı Hüseyin Aysan birlikte yönetti.
Okulların açıldığı günden bu yana İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte ilçeye bağlı tüm okullarda sıra ile incelemelerini sürdürdüklerini söyleyen Kaygısız, özellikle Erdek Kız Meslek Lisesi`nde fiziki yetersizliğine dikkat çekip, ilçeye yeni bir okul binası yapılmasını istedi.
İlçede acilen bir okula ihtiyaç olduğunu toplantıya katılan üyelere aktaran Kaygısız, okul yaptıracak bir hayırseverin 500 bin lira parasının hazır olduğunun müjdesini verip, hayırsever iş adamlarına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Çok uzun yıllar ilçede Atatürk İlköğretim Okulu olarak kullanılan tarihi yapının 1- Halk Eğitim Merkezi tarafından dershane olarak kullanılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne tahsisi mi? 2- İlçenin muhtelif bölgelerinde faaliyet gösteren kamu-kurum ve kuruluşların tarihi binada toplanıp buradan hizmet vermesi mi? 3- Müze olarak mı kullanalım? şeklinde üç sorunun önlerine geldiğini açıklayan Kaygısız, üyeleri hep birlikte beyin fırtınası yaparak fikir üretmeye davet etti.
Üyelerden üç öneri dışında, mevcut binanın kültür ve sanat salonu ile hastane yapılması olarak iki önerisi daha ilave edilince, toplantının büyük bölümünde tarihi binanın geleceği tartışılmış oldu.
Üyeler tek tek görüşlerini açıkladıktan sonra, söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, tarihi binaya Kız Meslek Lisesi`nin taşınmasının yanında Halk Eğitim Merkezi tarafından dershane olarak kullanılmasını talep etti.
Konu hakkında söz alan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Devlet Hastanesi olarak kullanılan binanın artık yıkım aşamasında olduğunu ifade etti. İlçeye yeni hastane binası yapabilmek için, 18 kilometre uzaklıkta Bandırma`da hastane var engeli çıkaran yetkililere rağmen, sorunun aşıldığını, yeni hastane inşaatının bittiği gibi yeni binanın ilçeye çok uzun yıllar hizmet verecek hastaneye kavuşacağını söyledi.
Atatürk İlköğretim Okulu eski binasının, milli eğitime tahsisi veya ilçede değişik bölgelerde hizmet veren kamu kurum-kuruluşların burada toplanması isteniyor. Bu isteklerin yerine gelebilmesi için önce binanın elektrik tesisat sisteminin komple yenilenmesi şart. Bu kez karşımıza tarihi eser özelliği çıkıyor. Mevcut elektrik tesisatı ile burası milli eğitim veya kamu kurumlara tahsis edildiğinde, halk eğitim ve öğretiminde kullanılacak yüksek voltajlı makinaların burada yangın çıkarma olasılığı güçleniyor uyarısında bulunan Belediye Başkanı Aysan, mevcut Hükümet Konağı`nı ileri ki yıllarda müze olarak kullanalım önerisinde bulunan üyelere ise, Erdek Başsavcısı ile yaptığı görüşmesinde ileri ki yıllarda Kapalı Cezaevinin yıkılıp, yerine Adliye Sarayı`nın inşa edilmesinin düşünüldüğünü işaret edip, Mevcut Hükümet Konağı`nı, müze yapalım diye 7-8 yıl daha beklersek, elimizde tarihi eser kalmaz. Tarihi eserlerimizi biriktirelim açıklamasında bulundu.
Erdek`te müze olmadığından tarihi eserlerin Bandırma`ya taşınıyor şikayetini konsey üyeleriyle paylaşan Başkan Aysan, "ilçede yıllardır devam eden kazılarda adeta tarih fışkırıyor. Eserlerin hepsi de Bandırma`da ki müzeye naklediliyor. Bir müzemiz olsaydı, eserlerimizi ilçemizde biriktirir, gelen konuklarımıza ilçemizin binlerce yıllık tarihini tanıtabilirdik. Halen beklersek, beklemeye devam edersek, elimizde tarihi eser falan kalmaz, kalmayacaktır da" dedi.
Erdek Belediyesi olarak kuruluşuna öncülük ettiğimiz Kent Konseyinde, "İlçeni Kendin Yönet" yaklaşımıyla uzlaşılan kararlar doğrultusunda hareket etmeyi ve ilçenin daha yaşanılabilir kılınmasında öncü rol oynayan kurumlarımızın görüşlerinden faydalanmayı görev olarak benimsediklerini kaydeden Başkan Aysan, toplantıda hazır bulunanların, gönül perdelerini açarak, Türkiye`nin her yerini gezip, görmelerini istedi.
Toplantının sonuna doğru, Kent Konseyi Başkanı Kaygısız, konseye bağlı komisyonların hazırladıkları rapor olup olmadığını sordu. Başkanlığa, komisyonlardan herhangi bir rapor sunulmayınca toplantı sona erdi.
Kent Konseyi`nin 3. Olağan Genel Kurulu`na, İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın yanı sıra, çeşitli siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları, dernek başkanları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşları ile konsey üyeleri katıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli