Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kent plancısı Yalçın Cömert: “Erdek’in içine tırlar, kamyonların girmesi önlenmeli”

Kent plancısı Yalçın Cömert: “Erdek’in içine tırlar, kamyonların girmesi önlenmeli”

Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi, Bandırma Belediye Meclisi İmar Komisyonu başkanı, kent plancısı Yalçın Cömert, Bandırma’nın imar durumu ve çeşitli konuların yanı sıra Erdek’in trafik sorunu hak

Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi, Bandırma Belediye Meclisi İmar Komisyonu başkanı, kent plancısı Yalçın Cömert, Bandırma’nın imar durumu ve çeşitli konuların yanı sıra Erdek’in trafik sorunu hakkında da düşüncelerini açıkladı. Yalçın Cömert, “Erdek limanına inen yoldaki trafik sorunu mutlaka çözülmeli. Hele hele yaz aylarında, trafik açısından büyük risk taşıyan bu trafik akışına engel olunmalı. Özellikle yaz aylarında, Erdek gibi bir turizm kentinin merkezine tırların, kamyonların girerek, limana inmesine artık seyirci kalınmamalı” dedi.
Erdek Limanı’ndan hem feribot, hem de adalara çeşitli seferlerin yapılmasının yanlışlığına işaret eden Cömert, “Bodrum da önceki yıllarda Erdek’in durumundaydı. Ancak daha sonra bu sorun çözüldü ve deniz seferleri için başka bir yer bulundu ve trafik rahatladı. Erdek de, bu seferler için mutlaka başka bir yer bulmak zorunda” diye konuştu.
5 BİNLİK PLANLAR ŞART
1/5 binlik planlar yapılmadan, Bandırma’nın 1/100 binlik planlarının bulunmasının bir anlamı bulunmadığına dikkati çeken Cömert, şunları söyledi:
“Bandırma, dinamik bir kent. Ancak gelişme alanları tıkandı. 1/5 binlik planlar yapılmadan da bu gelişmenin sağlanması mümkün değil. Bu planların, bir an önce yapılması gerekir.”
DEPREM RİSKİ
Bandırma’nın, 1. derece deprem kuşağı içinde bulunduğunu vurgulayan Cömert, “Edincik’ten geçen fay da Bandırma için büyük risk taşıyor. Tabii ki, olası bir deprem durumunda BAGFAŞ, Etibank ve Hidrojen Peroksit fabrikaları da ayrı bir risk” dedi.
Malta Deresi projesinin yaşama geçirilmesinin Bandırma için önem taşıdığına işaret eden Cömert, “Bu proje mutlaka Bandırma’ya kazandırılacak” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli