Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kentsel dönüşümü iş dünyası destekliyor

Kentsel dönüşümü iş dünyası destekliyor

Gönen Belediyesi TOKİ ile ön protokolü imzalamasıyla başlayan kentsel dönüşüm süreci, Gönenin yapısına uygun hazırlanacak mimari projenin ihaleye çıkartılmasıyla devam edecek.

Gönen Belediyesi TOKİ ile ön protokolü imzalamasıyla başlayan kentsel dönüşüm süreci, Gönen`in yapısına uygun hazırlanacak mimari projenin ihaleye çıkartılmasıyla devam edecek. 
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 2013 sonuna kadar Deri OSB`ye yapılacak fabrikaları ihale ettirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Yakar, AK Parti yönetimiyle birlikte Gönen`de faaliyet gösteren bir süt tesisini ziyaret etti. 
Yerel ve genel konuların konuşulduğu ziyarette, hükümetin, AB ülkelerine ihracat yapacak süt sanayi firmalarına teşvik sistemi başlatmasının, Türk hayvancılığında yeni bir dönem başlatacağını ifade eden TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı, Gönen Tabakhanesine uygulanacak kentsel dönüşümün ve bu alanın turizme açılmasının da Gönen`in geleceği açısından çok önemli olduğunu öne sürdü.
Yakar: "Kentsel dönüşüm en büyük hayalimizdi"
Tabakhaneye uygulanacak kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Kentsel Dönüşümü "Gönen`in hayali" olarak tanımlarken, "Ön protokolü imzaladı. GEDAŞ yetkilileri yeniden geldi. Fizibilite çalışması başladı, şu anda 500 dönüme yakın alana uygulanacak. Gönen`in kentsel dokusuna uygun mimari proje hazırlanacak ve ihale edilecek. Süreç başladı. bizim hedefimiz de bu senenin sonuna kadar Deri Organize Sanayi Bölgesine, dericilerin fabrikalarını ihale ettirmek. Sanayicimizi de mağdur etmeden taşımak istiyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı