Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kepsut Tarım Fuarı Açıldı

Kepsut Tarım Fuarı Açıldı

Kepsut ilçesinde 9. Tarım Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kepsut ilçesinde 9. Tarım Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.
Bu yıl 9.´su gerçekleştirilen Balıkesir Tarım Fuarı, Kepsut ilçesinde açıldı.
Kepsut Kapalı Pazar Alanında açılışı gerçekleştirilen ve traktör, zirai aletler ile hayvancılıkla ilgili ekipmanların sergilendiği 9. Tarım Fuarı, 500 firmanın katılımıyla 28 Şubat´a kadar açık olacak.
500 firmanın katıldığı ve 200 bin ziyaretçinin beklendiği fuarın açılış konuşmasını Atlas Fuarcılık Yetkilisi Fevzi Atasagun yaptı. Fuarın her geçen yıl daha çok ilgi gördüğünü ifade eden Atasagun, "İlk olarak 35 firma ile gerçekleştirmiştik fuarı. Gelinen noktada şu an 500 firma yer kiraladı. Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve makine, teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamaktır." dedi.
HERKES BİZİ ÖRNEK GÖSTERİYOR
Tarımla ilgili tüm kuruluşların Balıkesir çiftçisinin emrinde olduğunu ifade eden Vali Yazıcı da, "Balıkesir Valiliği önünüze çıkacak her türlü engel veya yardım almak istediğiniz her türlü teknik konuda kurum ve kuruluşların başı olarak sizlerin emrindedir. Bu tür fuarlarla sektördeki gelişimimizi daha hızlı yapıp, dünyaya daha çabuk entegre olacağız ve dünya piyasasında yerimiz ve standardımız en üst sırada olacak. Daha güzel ve kaliteli üreteceğiz. Günün şartlarına uygun üreteceğiz. Özellikle süt ve et üretiminde standardımız çok yüksek. Herkes bizi örnek gösteriyor. Bu bir gerçek. Türkiye´yi doyuran il olan Balıkesir´in tarım ve hayvancılığa olan katkıları büyüyerek devam edecek. KOSGEB´in, TKDK´nın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın bu sektördeki tarım ve hayvancılık alanındaki teşvik ve katkıları devam ediyor. Balıkesir çiftçisi de bunu kullanmaya devam edecek. "diye konuştu.
KURDELE 9. DEFA KESİLDİ
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve törene katılan diğer protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra stantları gezen Vali Yazıcı ve diğer katılımcılar, yetkililerden bilgi aldılar.
Fuarın açılışına Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Kepsut Kaymakam Vekili Osman Ateş, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kepsut Tarım Fuarı Açıldı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı