Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kepsut Tarım Fuarı törenle açıldı

Kepsut Tarım Fuarı törenle açıldı

Bu yıl 10.´su gerçekleştirilen Balıkesir Tarım Fuarı, Kepsut ilçesinde açıldı.

Bu yıl 10.´su gerçekleştirilen Balıkesir Tarım Fuarı, Kepsut ilçesinde açıldı.
Kepsut Kapalı Pazar Alanında açılışı gerçekleştirilen ve traktör, zirai aletler ile hayvancılıkla ilgili ekipmanların sergilendiği 10. Tarım Fuarı, 220 firmanın katılımıyla 24 Şubat´a kadar açık olacak.
220 bin ziyaretçinin beklendiği fuarın açılış konuşmasını Atlas Fuarcılık Yetkilisi Fevzi Atasagun yaptı.
Fuarın her geçen yıl daha çok ilgi gördüğünü ifade eden Atasagun, "Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve makine, teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamaktır." dedi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, "Türkiye´yi doyuran il Balıkesir. Bu şehrin üreticilerinin, çiftçilerinin, Kepsut´un tarım ve hayvancılıkla uğraşan bu güzel insanlarının Türkiye´nin örnek gösterilecek çiftçiler olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu şehirde sütün, etin, sebzenin, meyvenin en kalitelisi üretiliyor. Balıkesirliler bu işi güzel yapıyor. Ama bu güzelliğinde devam etmesi gerekiyor. Bu tür fuarlarla yeni ekipmanları çiftçimizle buluşturarak, çiftçimizin liderliğini kimseye bırakmamamız gerekiyor. Artık devir kalite devri, her şeyin bir standardı var. Bu şehrin insanları bunu başarıyor ve bu başarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Biz hem ürettiğimiz miktarlar hem de kalitemizle ülkedeki ilk sıralardaki yerimizi muhafaza edeceğiz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve törene katılan diğer protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra stantları gezen Vali Yazıcı ve diğer katılımcılar, yetkililerden bilgi aldılar.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false