Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kepsut İlçesi’nde orman yangın çıktı

Kepsut İlçesi’nde orman yangın çıktı

Kepsut’ta çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kepsut’ta çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. 
Kepsut İlçesi’ne bağlı kırsal Karagöz Mahallesi’nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. 
Yangın bölgesindeki söndürme çalışmalarını Balıkesir Valisi Hasan Şıldak denetlerken, Vali Şıldak’a AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’da eşlik etti. 
Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldığını söyleyen Vali Şıldak, an itibariyle havadan 11 helikopter, 5 uçak, karadan ise 29 arazöz ve 300 personelle yangının söndürüldüğünü soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Çıkış sebebinin araştırıldığı yangınla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Vali Şıldak, "Yanan alanın etrafı çevrilerek soğutma çalışmalarına başlanmıştır. İlimizde hazır bulunan kara ve hava söndürme unsurlarına çevre illerden çok sayıda destek sevkedilmiştir. Yangın alanındaki elektrik hattının zarar görmesi nedeniyle enerji verilemeyen kırsal mahallelerimize en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir. Kepsut İlçemizdeki yangın, iyi bir planlama ve koordinasyon, hızlı bir müdahale ile kontrol altına alınmıştır. Çalışmalara katılan ve destek veren, başta Orman Teşkilatımız olmak üzere bütün kurumlarımızın değerli personeline teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza, Kepsut’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi

 



Anahtar Kelimeler: Kepsut İlçesi’ orman yangın çıktı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı