Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KESK 22 yaşında!

KESK 22 yaşında!

Bandırma´da dayanışma gecesi düzenlendi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Bandırma bileşenlerinin düzenlediği gece coşkulu geçti.
KESK´in 22. kuruluş yıldönümü nedeniyle Grand Asya Oteli´nde düzenlenen geceye CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi(PM) Üyesi Mehmet Tüm ve Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur da katıldı.
Gecenin açış konuşmasını yapan KESK Bandırma dönem sözcüsü ve Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği Başkanı Mustafa Kocataş, KESK´in, 9 Ocak 1995´te, barış, emek ve özgürlükten yana olan kamu emekçileri tarafından kurulduğuna dikkati çekerken, ?KESK, kuruluştan bugüne, kuruluş amaçlarından ödün vermeyen, öncelikle kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal, özlük haklarının savunucusu olmak üzere ülkemizdeki demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinde öncü rolünü hiç bırakmadı? dedi.
KESK´in, bu süreçte ilkesel duruşu, gerçekleştirdiği eylemlerle Türkiye emekçilerinin umudu olup, uluslararası sendikal birliklerde ülkemizi temsil ettiğine dikkati çeken Kocataş, ülkemizin içinde bulunduğu olumsuzluklara işaret ederken, ?Ülkemizdeki bu tablonun sorumlusu bizler değiliz. Tam tersine tarihimiz, bu olumsuzluklarla mücadele ederek geçti. Şimdi yapılması gereken, bu durumu tersine çevirip halkın gerçek çıkarlarına uygun bir sistemi kurmaktır. Bunun yolu da, ülkemizdeki tüm emek demokrasi güçlerinin mutlak birliği ve el ele mücadelesinden geçmektedir? diye konuştu.
Hukuka aykırı olarak ihraç edilen KESK üyelerine dayanışma amaçlı kurulduğuna işaret edilen gecede, emekliye ayrılan üyelere plâketleri verildi.
CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm de yaptığı konuşmada, KESK´in, 22 yıldan beri gerçekleştirdiği mücadele ile demokrasi ve barış mücadelesine katkı sağladığını vurgularken, şunları söyledi:
?KESK, zulme karşı direnen bir örgüt olması nedeniyle iktidarın hedefi oluyor. Bugün, en çok üyesi mağdur edilen kuruluş KESK´tir. Ülkemiz, bugün çok zor günler geçiriyor. Faşizm hüküm sürüyor. Tek adam diktatörlüğü var. TBMM by-pass edildi. Ülke Kanun Hükmündeki Kararnameler ile yönetilir duruma geldi. Bu zor günleri ancak yan yana, omuz omuza mücadele vererek aşabiliriz.?
Geceye, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü ve Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) Üyesi Dr. Kadir Dadan da katıldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: KESK yaşında
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli