Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KESK ve TTB, terörü kınadı

KESK ve TTB, terörü kınadı

KESK ve TTB, üyeleri yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, ?Biz bu devlet düzeninden memnun değiliz? açıklamasında bulundu.

KESK ve TTB, üyeleri yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, ?Biz bu devlet düzeninden memnun değiliz? açıklamasında bulundu.
Geçtiğimiz hafta sonu Ankara´da gerçekleşen bombalı saldırı sonucu yaşanan katliam ülke genelinde olduğu gibi Erdek´te de protesto edildi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Erdek temsilcilerinin ortak olarak düzenlediği ve Cumhuriyet meydanında gerçekleşen basın açıklamasına birçok kamu kurumu ve STK temsilcilerinin dışında vatandaşlarda destek verdi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Balıkesir Tabip Odası Erdek Temsilcisi Dr. Kadir Dadan, yaptığı konuşmada şunları ifade etti. "Üzgünüz, içimiz acıyor. Bizler de orada olabilirdik, herkes orada olabilirdi. Ancak kimseye kin tutmuyoruz. Yunus Emre´nin dediği gibi ?Biz kimseye kin tutmayız, kamu alem birdir bize´. Bizim çağrımız insanlığadır. Ve insanlığın evrensel değerlerinedir. Tanrı adına ya da her hangi bir siyasal amaçla insanları katledenleri de insanlığa çağırıyoruz. Ankara´da yapılan bu saldırı, devlete karşı yapılmış bir saldırıdır. Devlet ile sol hareketler arasındaki zaten sağlıksız yürüyen ilişkileri hedef alan bir saldırıdır. Biz bu devlet düzeninden memnun değiliz. Ancak devleti yıkmayı değil, düzenini değiştirmeyi istiyoruz. Devletin doğayı, emeği, barışı ve demokrasiyi korur ve geliştirir hale gelmesi için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Ama bu saldırı ile bizleri kışkırtanların tuzağına düşüp elimize silah almayacağız. Düşüncelerimizi özgürce ifade etmeye devam edeceğiz. Bir araya gelmeye devam edeceğiz, Sevmeye, sevilmeye devam edeceğiz. Bu toprakları terk etmeyeceğiz. Ağaç dikeceğiz, kök salacağız. Ve bu ülkeyi kendini patlatıp insanları katletmeye değil, herkes için yaşamaya değer hale getireceğiz."
Dadan´ın okuduğu basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk heykelinin önüne karanfil bırakan vatandaşlar, olaysız bir şekilde dağıldı.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: KESK terörü kınadı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli