Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?Kestane karası? fırtınası balık fiyatlarını vurdu

?Kestane karası? fırtınası balık fiyatlarını vurdu

Eylül ayının sonunda başlayıp ?Kestane Karası? olarak adlandırılan fırtına, Erdek ve Bandırma´daki balık fiyatlarını yükseltti.

Eylül ayının sonunda başlayıp ?Kestane Karası? olarak adlandırılan fırtına, Erdek ve Bandırma´daki balık fiyatlarını yükseltti. Balıkçılar, birkaç gündür süren elverişsiz hava koşulları nedeniyle teknelerin denize açılamadığını, az gelmesine paralel şekilde de balık fiyatlarının yükseldiğini belirtti. Erdekli balıkçılar, ?Kurban Bayramı´nda palamudun tanesini 10 liradan satıyorduk, şimdi 20 lira oldu. Hamsinin kilosu 7 liradan, 15 liraya; istavritin ve kolyozun kilosu 10 liradan 15 liraya; sardalyenin kilosu 5 liradan, 10 liraya yükseldi. Havalar düzelince fiyatların düşeceğini umuyoruz? dediler.
Bu yıl, Marmara Denizi´nde hamsinin erken çıktığını vurgulayan Bandırmalı balıkçılardan Ali Çakıroğlu ise şunları söyledi:
?Marmara ve Karadeniz´de bu yıl hamsi, erken çıktı. Eski yıllarda, 15 Ekim dolayında çıkan Karadeniz hamsisi, bu yıl 15 Ekim´de görüldü. Ancak şu ana dek palamut, beklediğimiz gibi olmadı. Geçen yıl, bu dönemde çok fazla olan çinekop, henüz ortada yok. Genellikle söylemek gerekirse geçen yıla göre bu yıl, yakalanan balık sayısı az.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı