Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kıbrıs Gazilerine ?Milli Mücadele Madalyası ve Beratı? verildi

Kıbrıs Gazilerine ?Milli Mücadele Madalyası ve Beratı? verildi

Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Havran ilçelerinde ikamet eden 156 Kıbrıs Gazisine "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" verildi.

Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Havran ilçelerinde ikamet eden 156 Kıbrıs Gazisine "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" verildi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı´na katılan gazilere ve gazi yakınlarına madalya ve beratı teslimi nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Burhaniye ilçesinde düzenlenen törene katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
Kıbrıs Gazileriyle sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, milli mücadele ruhuyla memleket adına yapılan görevin kutsal olduğunu söyledi.
Hayatlarını kaybeden Gazileri ve aziz Şehitleri rahmet ve minnetle yâd eden Vali Yazıcı, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyaları, KKTC ve Türkiye arasındaki gönül birliğinin nişanesidir. Bu madalyalar kuşaktan kuşağa aktarılarak böyle bir mücadelenin verilmiş olduğunu simgeleyecek. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı´na katılarak bu gururu, mutluluğu ve zaferi bize yaşatan değerli Gazilerimize bu madalya ve beratı tevcih etmekten gurur duyuyorum. Kıbrıs Barış Harekatı Türk tarihinde önemli bir kahramanlık örneği. Biz millet olarak bundan 45 yıl önce göstermiş olduğunuz üstün fedakârlıktan ve üstün başarıdan dolayı hepinize minnet ve şükranlarımızı iletiyoruz. Bu vesileyle ebediyete intikal eden Gazilerimize Allah´tan rahmet diliyor, hayatta olan Gazilerimize de sağlıklı, mutlu, hayırlı ömürler diliyorum." dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen Milli Mücadele Madalyası Beratında; "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Milli Mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakârlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar Kurulu´nun önerisi üzerine, bu madalyayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası, şahsınıza tevcih edilmiştir." ifadesi yer alıyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli