Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kıbrıs Gazileri onurlandırıldı

Kıbrıs Gazileri onurlandırıldı

Kıbrıs Harekatına katılarak gazi olanlara Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyası verilecek.

Kıbrıs Harekatı`na katılarak gazi olanlara Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından `Milli Mücadele Madalyası` verilecek.
Balıkesir Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklamasını duyurdu:
Buna göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından 1974 Kıbrıs Barış Harekatı`na katılan Kıbrıs gazilerine `Milli Mücadele Madalyası` verilmesi kararı alındığı belirtildi. 
Açıklamada, Kıbrıs Barış Harekatı`na katılan gazilerin tamamının bu haktan faydalanacağı, madalya talebine ait belgelerin Valilik Şehit Gazi Şube Müdürlüğü, kaymakamlıklar ve Muharip Gaziler Derneği`nden temin edilebileceği ifade edildi.
Balıkesir Valiliği`nin konuya ilişkin yazısı şöyle: "Kıbrıs Barış Harekatına katılanlara verilecek milli mücadele madalyaları ile ilgili, İstanbul Başkonsolosluğunun Valiliklere göndermiş olduğu 23.01.2013 tarih ve 27 sayılı yazısı ile "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlığının 12 Aralık 2012 tarih ve 5371 sayılı yazılarında 23 Ocak 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü" uyarınca hak sahiplerine verilecek milli mücadele madalyalarının 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasasının 15. maddesi tahtında hazırlanmış olup, 21 Aralık 2012 tarihinden itibaren gazi, malul gazi, şehit ve hak sahiplerinin başvuru alınmaya başlandığı, Müracaatların şahsen yapılması, posta ile gönderilenlerin kabul edilmeyeceği, kolaylık olması açısından Türkiye Muharip Gaziler Derneklerine üye olan hak sahiplerinin başvurularının Dernek Şubelerine yapılacağı, Dernek Şubelerinin alınan belgeleri Başkonsolosluğa toplu olarak temsilcileri tarafından teslim edecekleri." bildirilmiştir. 
Türkiye Muharip Gazileri Derneği üyesi Gaziler madalya müracaatı için üye oldukları Genel Merkez ve şubelere, üye olmayan Gaziler ise bizzat K.K.T.C. Büyükelçiliği veya Konsolosluk-larına müracaat edebilirler. Başvuru formları KKTC Başbakanlığının http://www.kktcbasbakanlik.org/ internet adresindeki Milli Mücadele Madalyaları bölümünden ve Muharip Gaziler Derneğinden temin edilebilir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli