Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kılıçdaroğlu Balıkesirden seslendi

Kılıçdaroğlu Balıkesirden seslendi

Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesirden Başbakan Erdoğana seslendi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğanın CHPye yönelik Milletimize gitmekten kaçınanlar Anayasa Mahkemesinin de verdiği bu karardan sonra milletimizin karşısına

Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir`den Başbakan Erdoğan`a seslendi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan`ın CHP`ye yönelik "Milletimize gitmekten kaçınanlar Anayasa Mahkemesi`nin de verdiği bu karardan sonra milletimizin karşısına hangi yüzle gidecekler, bunu merak ediyorum" sözlerine Balıkesir`den yanıt verdi:
"Bu değişiklik işçinin sorununu çözmeyecekse, köylünün sorununu çözmeyecekse, açlığı gidermeyecekse, hakları yeteri kadar genişletmiyorsa, Sayın Başbakan 8 yıllık bir icraattan sonra vatandaşın karşısına çıkıp hangi yüzle `ey vatandaş, bu Anayasa değişikliğine evet deyin` diyecek. Ben de bunu merak ediyorum."
Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta sonu geldiği Balıkesir`de halka hitap ederek özetle şunları söyledi:
Buraya adaletten kaçanların partisini şikayet etmeye geldim. Bunlar sekiz yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Sekiz yıldır bir karabasan gibi oldular. İşçisi, köylüsü, memuru, emeklisi, sanayicisi memnun mu? Allah aşkına bu düzenden kim memnun? Hükümetin referandumu, hakkı, demokrasiyi, özgürlükleri savundukları için yapmıyorlar. Bu kavramların içini nasıl boşalttıklarını çok iyi biliyorsunuz. İnsanlar telefonla konuşamıyor. Biri dinliyor mu diye korkuyorlar. Bu demokrasi anlayışını sandığa gömeceğiz.
`Biz anayasa değişikliği yapıyoruz. 12 Eylül anayasasını ortadan kaldıracağız` diyorlar. 12 Eylül anayasasının getirdiği dokunulmazlığı kaldırıyor musunuz? Korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yoktur. Halkın iktidarında dokunulmazlıklar kaldırılacaktır.
CHP lideri Havran`da
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir´deki ikinci gününde ilçe gezilerine Havran´la başladı.
Kılıçdaroğlu, Havran´da bir kahvehaneden halka seslendi. Vatandaşlar, üzerinde "Sadece gelecek seçimin değil gelecek kuşakların da partisi olmalıyız``, "Siyasetin siyasetçinin sermayesi değil halkın başbakanı ol`` yazılı pankartlar açtı.
Kılıçdaroğlu İvrindi`de
Havran´ın ardından gittiği İvrindi´de yaklaşık 500 kişiye parti otobüsünün üzerinden seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Sizinle sohbete, dertleşmeye geldim. Siyaset vatandaşın sorunuyla ilgilidir. İşsizlik yoksulluk var mı? Süt üreticisi alın terinin karşılığını alıyor mu? Hayvancılık büyüdü, gelişti mi? O zaman siyasetin konusu vatandaşın inançlarıyla oynamak değil, etnik kimliğiyle oynamak değil. Allah´la kul arasına bir başkasının girme hakkı ve yetkisi var mı? Biz insanların düşüncelerine inançlarına saygılıyız. 80 milyonluk ülkede bir tek Allah´ın kulu çıkıp ben inancımı özgürce yerine getiremiyorum diyorsa, gelsin beni bulsun. Ben onun önüne düşeceğim ve inancını özgürce yerine getirmesi için çaba harcayacağım.``
Kılıçdaroğlu, 12 Eylül´de referanduma sunulacak anayasa değişikliğinin içinde dokunulmazlıkların kaldırılmasının olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Önünüze 12 Eylül´de anayasa gelecek. Milletvekili dokunulmazlığını kaldıran değişiklik yok. Yok sa, bizim de oyunumuz `hayırdır´ diyeceğiz. Temiz siyaset istiyorsak, dokunulmazlık yoksa oyumuz `hayır` diyoruz.``
Kılıçdaroğlu, tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu ilçede yaptığı konuşmada Hükümete ithal etle de yüklenerek şunları söyledi:
"Burada tarım ve hayvancılık çok önemli. Türkiye madem ki hayvancılıkta kendine yeten bir ülkeyse, neden dışarıdan et ithal ediyoruz? Hayvancılık yapacak çiftçi, köylü yok mu? Birilerini zengin etmek için mi yapıyoruz? Eğer birilerini zengin edeceksen, bizim köylümüzü zengin et. Ona gelince vermeyiz, dışarıdan getireceğiz. Brezilya´dan, Almanya´dan et mi gelir? Onlar kendi köylüsünü teşvik ediyor"
Kılıçdaroğlu, Hükümete eleştirilerini şu sözlere sürdürdü: "Bizim ülkemiz, güzel güneşimiz, bereketli topraklarımız var. Bu ülkenin işçisi, çiftçisi sanayicisi memnun mu? Bu kadar güzelliğin ortasında helvayı yapacak adamı bulamadık biz. O helvayı yapacak adamı bulmamız lazım. Kadınlar beylerinizi ikna edip siyasete girin. Tencere kaynamıyorsa en büyük sıkıntıyı kadınlar çekiyor. İşsizliği tarihe gömeceğiz. Oylarınız hayırlı olsun. Türkiye´ye hayır getirsin.``
Kılıçdaroğlu Balya`da
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Balya İlçesi´nde "Ülke ne zaman düşse dara bir Kemal çıkar ortaya`` anonsunun yükseldiği parti otobüsünden halka seslendikten sonra yaklaşık 500 metre yürüyerek öğle yemeği için bir lokantaya oturdu. Kılıçdaroğlu, yürürken korumalara el ele tutuşarak onu çember içine aldı. CHP lideri kendisine uzanan elleri boş çevirmeyerek hepsiyle tokalaştı, fotoğraf çektirmek isteyenlerle poz verdi. Kendisine hediye edilen bir köylü kasetini de başına taktı, ardından eline alarak halkı selamladı. CHP lideri, öğle yemeğinde keşkek yedi, ayran içti ve Balıkesir´in yöresel tatlısı höşmerimin tadına baktı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı