Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kılıçdaroğlu rüzgarı esti

Kılıçdaroğlu rüzgarı esti

Erdek halkına seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaşanılır bir Türkiye sözü verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği Balıkesir mitinginin ardından ilçemize gelerek ilçe halkına hitap etti.
Zaman zaman izdihama varan yoğun bir kalabalık eşliğinde ilçemize gelen ve Erdek halkına seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaşanılır bir Türkiye sözü verdi.
Balıkesir mitinginin ardından ayağının tozu ile ilçemize gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na, CHP Balıkesir Milletvekili adayları Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça ve Ali Kemal Deveciler ile CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol eşlik eti.
Milletvekili adaylarının tanıtımlarının ardından gecenin açılış konuşmasını yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu`nun 18 Eylül 2013 yılında kendisini seçimlerden 1 yıl öncesinden Erdek Belediye Başkanı ilan ettiğini hatırlatarak "Sayın genel başkanımız 18 Eylül 2013 tarihinde bizim davetimize icabet ederek Erdek`imizin kurtuluşunda bizlerle birlikte olmuştu. O zaman ben belediye başkanı değildim. Ancak genel başkanımız yerel seçimlerden bir yıl önce beni Erdek Belediye Başkanı ilan etmişti ve ben bugün sizlerin de teveccühüyle Erdek Belediye Başkanı olarak sizlerin karşısındayım. İşte bende şimdi sadece şunu söylüyorum. Seçimlere 2 ay kala, sizin ve tüm Türkiye`nin destekleri ile Genel Başkanımızı 8 Haziran`da yaşanabilecek bir Türkiye`nin Başbakanı ilan ediyorum" diyerek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na temsili olarak Erdek`in anahtarını verdi. 

Başkan Sarı`nın ardından söz alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise "Bir amacım var, bir ilkem var ve bir umudum var, güzel ülkemde huzur içinde, barış içinde ve kardeşçe yaşamak. İstiyorum ki bu ülkede hiçbir çocuk aç yatmasın. İstiyorum ki bu güzel ülkede her evde refah olsun her evde barış, kardeşlik olsun. Bunun için yola çıktık, bunun için iktidara talibiz." diye konuştu.
Kendisinin siyaset anlayışını da açıklayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu ülke için çalışacağım demek yetmez daha fazla çalışacağım. Çocuklarımız için, emeklilerimiz için, çiftçimiz için işsizlerimiz için daha fazla çalışacağım. Unutmayın, Benim siyaset anlayışım siyasette zenginleşmek değildir. Benim siyaset anlayışım halka adanmışlıktır. Kemal kardeşinizin hedefi size adanmışlıktır. Sizler için çalışacağım" dedi.
Seçim vaatlerini de sıralayan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında çift maaş vereceklerini, çiftçiye mazotu 1.50 liraya indireceklerini, ülkede hiç kimsenin yatağa aç girmeyeceğini yineledi.
Kendisine vaatleri hakkında kaynak sorulduğunu da hatırlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu konuda kimse kusura bakmasın mütevazi değilim. Türkiye`de maliye konusunu, bütçe konusunu en iyi bilenlere sorun. Eğer Türkiye`de bu işi 10 kişi çok iyi biliyorsa bu 10 kişiden biride benim. Çok iyi bilirim bütçe nasıl yapılır, bilirim gelir nasıl toplanır, bilirim harcama nasıl yapılır. Bilirim çünkü kul hakkı yemeden vatandaş için parayı harcarım. Kendim için değil cebim için değil. Benim için yandaş yok, vatandaş vardır." dedi.
Cumhuriyet Meydanında kurulan platformdan halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından, Ankara`ya dönmesi gerektiğini söyleyerek vatandaşlardan izin isteyip, ilçemizden ayrılmadan önce Erdek Belediyesi'ni ziyaret etti.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu`nun konuşmasının ardından ise sahne alan ünlü sanatçı Güllü, gecenin ilerleyen saatlerine kadar birbirinden değerli şarkıları ilçe halkı için seslendirdi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Kılıçdaroğlu rüzgarı esti
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli