Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kılkışlı, BGC´de

Kılkışlı, BGC´de

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı: ?SSK´yı getirmemiz, Bandırma ekonomisine 12-13 milyon lira katkı sağladı?

Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni (BGC) ziyaret eden Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cemiyete Meclis Başkanı Bahadır Çenberci ve yönetim kurulu üyesi Enver Çangal ile birlikte gelen Kılkışlı, şunları söyledi:
?2 bine yakın üyemiz vardı, şimdi 2 bin 200 üyemiz var. Üye bilgi güncellemesi yaptık. Üyelerimiz, bu bilgi güncellemesi sayesinde de odanın ne yaptığını daha rahat öğrendiler. Hâlâ yüzde 1´lik bir kısım bize serzenişte bulunuyorlar. Telefon numarası, mail adresi vermekten çekiniyorlar. Bizim yaptığımız en önemli kazanç, iki yıl önce SSK´yı buraya getirmemiz oldu. Daha önce işi olanlar, Balıkesir´e gidip gelmek, hatta bir gece orada yatmak ve önemli harcamalar yapmak zorunda kalıyorlardı. Böylece Bandırma ekonomisine 12-13 milyon liralık katkı sağladık. Paneller düzenledik. Meslek komitelerini çalıştırdık. Bandırma´da hangi sorunların yaşandığını belirledik. Komitedeki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tabii eksiklerimiz de olmuştur ama şunu da yapsaydık keşke diyeceğim bir şey yok. 2019 Türkiye için kritik bir yıl. Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Elbette ki Bandırmanın il olmasını çok istiyoruz ama il olma konusunda en önemli iş siyasilerde bitiyor. 2019 yılının, Bandırmanın il olması konusunda böyle bir ortam ve fırsat yılı olduğunu ve yararlanılması gerektiğini düşünüyorum.?
?Sevgi Caddesi? üzerinde bulunan Odaya ait yerde yeniden yapılacak binanın 8 kat olacağına işaret eden Kılkışlı, şu bilgiyi verdi:
?Yeni yapılan bina konusunda bir yıl ruhsat sorunu yaşadık. Ruhsat çıkınca zemin güçlendirmesi yapıldı. İhaleye çıkmayıp pazarlık usulü ve meclis üyesi olmayan inşaat firmalarına açık zarf verip fiyat isteyeceğiz. Projesini de hazırladık. Bina, çıkma kat ile birlikte 8 katlı olacak. Tabanı 110 metre. En üst katta kafeterya ve ofisler olacak. Mevcut binamızı çok amaçlı bir lokal olarak düzenleyeceğiz. Konferans salonu için destek de alarak yenileme çalışması başlatıldı. Yılbaşına gelmeden tamamlanacak.?
ANGUS GEMİLERİ
Çelebi Bandırma Limanı´na sık sık gelen angus gemileri sorununu hakkında da bir soruyu yanıtlayan Kılkışlı, şu bilgiyi verdi:
?Ben de Paşabayır´da oturan bir kişi olarak bu durumdan şikayetçiyim. Muhtarlarla görüşüp, liman yetkilileri ile bu konuda bir araya gelebiliriz. Fuar olarak da devletin bir takım imkân ve desteklerine ihtiyaç var. Tabii, gönül ister ki böyle bir şey Bandırma´da da olsun. Siyasilerle birlikte bunu konuşup neden yapmayalım ancak bu fuarı kurmaktan daha zor olan onu yaşatmak. Devlet katkısı olmadan da hiç bir şey yapamazsınız.
Çevreye zarar vermedikten sonra sanayi bölgesinin Bandırma´ya yararı olacağını düşünüyorum. Şu an bize gelen bir başvuru yok. Sanayi bölgesi gerçekleşirse Bandırmanın işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlar. Bandırma Ticaret ve Sanayi Odası olmak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmüştüm. Balıkesir´den oluru bulunmadan sanayi odası olma şansımız yok. Öğrencinin olduğu yerde ekonomi zenginleştiriyor. Balıkesir´in ekonomisine % 36´lık katkısına rağmen Bandırma´nın Büyükşehir´den gerektiği kadar destek alabildiğine inanmıyorum.? Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kılkışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli