Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kilosu 10 lira olan karpuz dilimle satılıyor

Kilosu 10 lira olan karpuz dilimle satılıyor

Sezonun ilk karpuzu pazar tezgahına yüksek fiyatla girdi.

Sezonun ilk karpuzu pazar tezgahına yüksek fiyatla girdi. 

Kilosu 10 liradan satılan, tanesi 70-80 lirayı bulan karpuz, tüketicinin isteği üzerine yarım ve çeyrek dilimle satılmaya başlandı. 

Üretiminde sona yaklaşan portakal ve mandalina gibi kış meyvelerinin yerini karpuz ve kavun almaya baladı. Henüz yerli üretim cinslerinden olan karpuzuun tezgâha inmemesine rağmen İran´dan ithal edilen karpuzlar tezgâhtaki yerini aldı. 

Yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinden karpuz tezgaha çıkarken, İran karpuzu olarak pazardaki yerini alan karpuzun fiyatı ise cep yakıyor. 

Kilosu 10 liradan satışa sunulan karpuzdan almak isteyenler, ortalama 70-80 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Bu parayı vermek istemeyenler sık sık ´Dilimle satılıyor mu, yarısını alabilir miyiz?´ diye sorunca Bandırma´da manavlık yapan Can Kaval, karpuzu alınabilir ölçülerde keserek satışa sundu. Bazılarını ikiye bölen, bazılarını ise çeyrek dilimler halinde kesen Can Kaval, karpuzları streç filmle sarıp, karpuzun çeyreğini 15 liradan, yarımını ise 25-30 liradan tüketiciye satmaya başladı. 

Kilosu 10 liradan satışa sunulan ve tanesi 7 ila 12 kilo gelen karpuzların dilimle satılmaya başlanılmasıyla talebin arttığını söyleyen Can Kaval ?Karpuz satışlarımız yeni başladı. Karpuzlarımız çok tatlı, bütün alamayan müşterilerimiz nasıl isterse istediği miktar kadar kesip dilimle satıyoruz. Bu yöntem büyük ilgi görürken hem tüketici hem de satıcı halinden memnun. Bayramdan sonra fiyatların düşmesini bekliyoruz.? dedi.

Haber: Erdem Özcan 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli