Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kira beyannamesi için 25 Mart son gün

Kira beyannamesi için 25 Mart son gün

Gayrimenkul Sermaye İradı elde edenlerin gelir vergisi beyannamesi vermek mecburiyetinde olduğunu açıklayan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Sedat Ülgay, işyeri ve meskenden birlikte kira elde edenler yıllık 22 bin lirayı (2010 yılında) aştığı zaman..

Gayrimenkul Sermaye İradı elde edenlerin gelir vergisi beyannamesi vermek mecburiyetinde olduğunu açıklayan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Sedat Ülgay, işyeri ve meskenden birlikte kira elde edenler yıllık 22 bin lirayı (2010 yılında) aştığı zaman ikisini birleştirip beyanname vermek zorundadır şeklinde konuştu.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Sedat Ülgay tarafından, Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verme süresinin 25 Mart 2011 tarihinde sona ereceğini hatırlatan bir açıklama yapıldı.
Hesaplanan gelir vergisinin ilk taksiti için son ödeme günü de 31 Mart 2011 olarak duyuruldu.
SMMM Ülgay`ın açıklaması şöyle:
"Mükelleflerimize yardımcı olmak bakımından daha önce Vergi Dairesi Başkanlıkları tarafından hazırlanan basın bültenlerinde de belirtildiği üzere, 2010 takvim yılında elde edilen kira gelirlerine ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verme süresi 01 Mart 2011 tarihinde başlamış olup, beyanname verme süresi 25 Mart 2011 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Hesaplanacak gelir vergisinin ilk taksiti 31 Mart 2011 Perşembe günü akşamına kadar, ikinci taksiti ise (31 Temmuz günü Pazar gününe rastlaması nedeniyle) 1 Ağustos 2011 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar ödenecektir.
Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini zamanında verecek olan mükelleflerimizin 2010 takvim yılında elde ettikleri mesken kira gelirlerine uygulanacak istisna tutarı 2.600 TL olup, belirtilen istisna tutarını aşan miktarda gelir elde eden mükelleflerimizin yukarıda belirtilen süre içerisinde Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.  Bunun yanında işyeri ile meskenden 2010 yılına ait elde edilen kira bedeli 22 bin lirayı aşıyorsa, bu mükelleflerinde kesinlikle Gayrimenkul Sermaye İradı Beyannamesini bağlı bulundukları vergi dairelerine vermeleri gerekmektedir. Bu nedenle, mükelleflerin mağdur olmamaları ve bir takım cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları bakımından Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini eksiksiz ve zamanında vermeleri menfaatlerine olacaktır."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı