Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kiralanan makam araçları meclis gündeminde

Kiralanan makam araçları meclis gündeminde

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, aylık 10 bin lira kira ödenen makam araçlarını meclise getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, aylık 10 bin lira kira ödenen makam araçlarını meclise getirdi.
Milletvekili Bulut, kurumların kullanmış olduğu makam araçlarının satın alma yerine kiralama yoluna gidildiğini ifade etti. 
Makam araçlarının yüksek tutarlarda kira ödeme yerine satın alma yöntemine gidilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Milletvekili Bulut, yüksek ücretlerle kiralanan makam araçlarının, savurganlık ve israfın en güzel örneği olduğunu dile getirdi.
Konuyu TBMM Başkanlığına taşıyan Bulut, bürokratların kullanmış olduğu makam araçlarının lüks olması ve kiralarının yüksek olma konuları ile ilgili olarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere önergesi verdiğini açıkladı.
Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Afyonkarahisar Valisinin  kullanmış olduğu Mercedes marka makam otomobilinin 1,5 milyon kilometreyi geçmesi ve sık sık arızalanması üzerine yerine, yeni makam aracı tahsis edildiğini ve` Audi A8 L` marka makam aracının aylık 10 bin Lira karşılığı kiralandığını ileri sürdü.
Aynı Vali`nin Eylül 2011`de de 100 bin Liraya lüks bir araç aldığını kaydeden Bulut, Valinin almış olduğu araçların bürokratların ne kadar israfta bulunduğunun en iyi göstergesi olduğunu belirtti. 
Konuya ilişkin düzenleme yapılmasını isteyen Milletvekili Bulut, savurganlığın ve israfın önüne geçilmesi için Başbakanlık tarafından çalışma yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Bulut`un konu ile ilgili olarak Başbakan`a ilettiği yazılı soru önergesindeki sorular şöyle: "Üst düzey bürokratların hangi marka resmi araç kullanmaktadırlar? Kamu kurumlarda kullanılan makam araçlarının miktarı nedir? Bu araçlardan kaçı kiralanmış kaçı da alınmıştır? Bu savurganlığın ve israfın önüne geçilmesi adına Başbakanlık ne gibi çalışmalar yapmaktadır? Lüks araçların makam aracı olarak kullanılmaması ve kullanılan araçların yüksek kiralama oranları yerine satın alınması konusunda çalışmalarınız var mıdır? Bu konuda çalışma yapacak mısınız?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı