Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kirazlı Manastırı´nda 3´üncü ayin

Kirazlı Manastırı´nda 3´üncü ayin

Balıkesir´in Erdek İlçesinde bulunan tarihi Kirazlı Manastırı´nda düzenlenen ayine katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos, tarihi manastırda düzenlenen ayini yönetti.

Balıkesir´in Erdek İlçesinde bulunan tarihi Kirazlı Manastırı´nda düzenlenen ayine katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos, tarihi manastırda düzenlenen ayini yönetti. 1895´te 99 odalı olarak inşa edilen manastırın bugün yalnızca dış duvarları ayakta bulunan alanında kurulan platformda düzenlenen ayine, Yunanistan ve Sakız adasından gelen yaklaşık 250 kişi ile birlikte toplam 500 kişi katıldı. Bu yıl 3´üncüsü düzenlenen ayinde konuşan Bartholomeos, konuşmasını Rumca yapmasının ardından ayine katılan Müslümanlara seslendi. Bartholomeos, ?Sizler de bugün teşrif ettiniz, bizimle beraber dua ediyorsunuz. Allah dualarını kabul etsin ve sizlere şimdiden mutlu bir Kurban Bayramı diliyorum. Yüce Allah bütün dünyaya barış ve sulh, Türkiye´mize de huzur nasip etsin, lütfetsin hepiniz sağ olun, var olun. Geldiğinize çok teşekkür ederim? dedi. 

Ayinin ardından festival hakkında bilgi veren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, her geçen yıl Kirazlı Manastırı´nda düzenlenen ayine katılımın artış gösterdiğini kaydetti. Kapıdağ Yarımadası´nın Ortodoks alemi için önemli olduğuna değinen Başkan Sarı ? Bu yıl üçüncü sene oldu. 2015 ?te başladı. İlk yıl da yine Yunanistan´dan 200 civarı misafirimiz geldi. Ancak geçen yıl 15 Temmuz darbe nedeniyle kendi aralarında yaptılar, biz de Erdek sakinleri olarak katıldık. Biz bu yıl bütün köyleri, inanç turizmini içeren bir festival düzenledik. Bu coğrafya Allah´ın bize bahşettiği önemli bir coğrafya tüm inançlar için önemli? diye konuştu. Ayine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın yanı sıra, Yunanistan´ın İzmir Konsolosu Anastasios Praçolis ile Syriza Milletvekili Argiro Papulia katıldı. Ayin sonunda konuklara lokma, şarap, ekmek ikram edildi.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli