Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kirazlı Manastırı´nda ayin yapıldı

Kirazlı Manastırı´nda ayin yapıldı

Erdek´te her yıl yapılan, tarihi Kirazlı Manastırı ayini, Fener-Rum Ortodoks Patrik Yardımcısı Maksimus Evgenopulos´un katılımıyla gerçekleşti.

Erdek´te her yıl yapılan, tarihi Kirazlı Manastırı ayini, Fener-Rum Ortodoks Patrik Yardımcısı Maksimus Evgenopulos´un katılımıyla gerçekleşti.

Erdek ilçesinin kırsal Yukarıyapıcı Mahallesi´nde, 1895 yılında 99 odalı olarak inşa edilen ancak bugün yalnızca dış duvarları ayakta kalan Kirazlı Manastırı´nda Ortodoks ayini düzenlendi. Fener Rum Patriği Bartholomeos´un yönettiği ayini bu sene Fener-Rum Ortodoks Patrik Yardımcısı Maksimus Evgenopulos yönetti.

Her yıl 23 Ağustos´ta düzenlenen ve bu yıl 7´ncisi yapılan ayin, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Covid-19 önlemleri kapsamında gerçekleşen ayine, sınırlı sayıda turist ve ziyaretçi alındı. Güvenlik önlemlerinin üst düzeyde tutulduğu ayinin son bölümünde dua edip, katılanlara teşekkür eden Fener Rum Ortodoks Patrik Yardımcısı Maksimus Evgenopulos, ´Bütün insanlığa barış, kardeşlik, sevgi, dostluk ve kucaklaşmayı temenni ediyoruz´ dedi. Ayinin ardından Erdek Belediyesi tarafından misafirlere ikramlarda bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı ve Balıkesir Valiliği´nin izinleriyle gerçekleşen Kirazlı Manastırı ayinleri, 2015 yılından beri yapılıyor.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli